likeBalaton.hu | 2021.12.11. 14:00
Itt a 3 milliárd forintos strandfejlesztési pályázat
Az engedéllyel rendelkező természetes fürdőhelyek fejlesztésére lehet pályázni.

A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a természetes fürdőhelyek komplex és élményközpontú fejlesztése felhíváson 3 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el, amelyből fejleszt.

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) megvalósuló felhívás célja a Duna és a Tisza folyók magyarországi szakasza szabadvízi strandjainak, valamint a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó engedéllyel rendelkező természetes fürdőhelyeinek fenntartható fejlesztése az üzemeltetés körülményeinek javításával, a turisztikai vonzerő és a versenyképesség növelésével.

A vízbejutás feltételeinek javítására is lehet pályázni Fotó: Krausz Andrea

A Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján azt írja, hogy a megvalósítandó beruházások során továbbra is szem előtt kell tartani az alapszolgáltatások minőségének emelését, így többek között a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítását, a vízbejutás feltételeinek javítását, az egységes arculati elemek használatával a koherens tájékoztató és vendégirányító rendszerek kialakítását az akadálymentesítés és a hozzáférhetőség jegyében. Szintén

támogatható a zöld felületek megújítása és bővítése, az ingyenes wifi kiépítése, akárcsak az árnyékolók és utcabútorok telepítése.

A Keleti strand Balatonföldváron
Fotó: Krausz Andrea

A 3 milliárd forint európai uniós forrásból az a strandpályázat lesz támogatható, amely a pályázati elvárásoknak megfelelő fejlesztést tűz ki célul, és a természetes fürdőhelyek országos hálózatába is bekapcsolódik. A szabadvízi strandok továbbtámogatását célzó Strandfejlesztés 2021 című pályázati felhívás – amely a Széchenyi 2020 programban valósul meg – a kisfaludyprogram.hu honlapon olvasható.

Pályázatot benyújtani 2021. december 16-ig, postai úton lehet.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva