2018.07.27. 07:35
Itt a hétvége és strandidő lesz ma
Az enyhe szél kellemessé teszi a közel harminc fokot is. A felhők jönnek-mennek, de jó idő lesz.
Ajánlatunk a mai napra:
Irány a strand! Hogy hova? Segítünk a választásban. Itt vannak a legjobbnak ítélt strandok.
A levegőben:
Hajnalban, kora reggel a mérsékelt északi, északnyugati szél (10-25 km/h) a nyugati medencében időnként még megélénkülhet (25-35 km/h). A térség keleti felében reggel a gyenge, mérsékelt (5-20 km/h) légmozgás átmenetileg északkeleti irányba fordul, de élénkülésre nem számítunk. Délelőtt már egyre többfelé a gyenge (00-15 km/h), változó irányú szél lesz a jellemző.
A déli óráktól kialakuló zápor, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés (40-55 km/h) várható, rövid ideig tartó viharos (60-70 km/h) lökések is előfordulhatnak.
A késő délutáni, kora esti órákra a Balatonnál egyre többfelé délnyugatira fordulhat a szél és nyugaton gyengébb, keleten mérsékelt (10-25 km/h) erősségű lehet. Változóan felhős idő várható, napközben több fátyolfelhővel és főként a déli óráktól időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzettel, melyekből elszórtan zápor, helyenként zivatar is előfordulhat estébe nyúlóan.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul. Késő estére 23 fok köré süllyed a hőmérséklet.
A vízben:
A Balaton Siófoknál 26, a Velencei-tó Agárdnál 25 fokos.
Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.
Velencei-tó: a jelzőrendszer alapon van.
Az utakon:
Az M7-es autópályán a 89-es km-nél a Balatonvilágosi kijárat előtt a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől.

A 75-ös főúton Alsópáhok közelében az 5-ös és a 7-es km között felújítási munkák miatt félpályás lezárásra kell számítani.

A 76-os főút 4-es és 8-as km-e között Balatonszentgyörgynél útépítők dolgoznak. Szakaszos félpályás zárások miatt kell lassítani!

A 77-es főúton
– Nagyvázsony határában forgalomlassító, terelő szigetet építenek. A 18-as km-ben félpályás útzár van érvényben. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.
– Kapolcs, Vigántpetend és Tapolca térségében rendezvény miatt erős jármű és gyalogos forgalomra kell számítani. A főút 22-es és 44-es km közötti szakaszán csak engedéllyel közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek. Terelőútként a Pula – Ajka – Padragkút – Nyirád – Tapolca útvonalat jelölték ki. (Július 30-ig.)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva