Szaniszló Hajnalka | 2019.04.26. 11:00
Irány a szabadba! – Beprogramozzuk a hétvégédet!
Egyre hosszabb időszakokra örvendeztet meg bennünket a természet a kellemes tavaszi, kora nyári időjárással, mi sem természetesebb tehát, hogy igyekszünk minél több időt a szabadban tölteni.

Mi is hangsúlyosan figyelünk erre, ezért ajánlónkban kiemelten foglalkozunk a természetben eltölthető programokkal is.

PÉNTEK

A pénteki az utolsó nap, amikor megfürödhetünk a szőlősgyöröki tulipánok tengerének látványában!

Fotó: Mihály Szilvia

Romantikus jazz melódiák és vagány pop dalok szólalnak meg Németh Kyra és Pingiczer Szilárd estjén Balatonalmádiban, ahol annyira szereti őket a közönség, hogy rendszeresen visszajárnak ide.

 

SZOMBAT

Tapolcán szezonnyitó motoros fesztivált tartanak. 200 Harley-Davidson fog egyszerre dübörögni a város főterén és minden program ingyenes.

Balatongyörök már nyolcadik alkalommal rendezi meg palacsintafesztiválját a mólónál. Mert hát ki ne szeretné a palacsintát?! Azt vajon tudjuk-e, hogy a megszokott túrós, kakaós, ízes palacsintán kívül hányféle édes és sós palacsintát lehet még sütni? A györöki strandon szervezett fesztiválon meg is kóstolhatjuk a sokféle a finomságot!

A Balatonkör Magyarország egyik legnagyobb, vezetett kerékpáros teljesítménytúrája, amelyen évről évre egyre többen vesznek részt, messze meghaladva az 1000 fős létszámot.

Immár 13. alkalommal kerül megrendezésre a Tapolcai Tavaszi Fesztivál. Az elfeledett mesterségek fesztiválján a változatos színpadi zenei programok és előadások mellett népi játékok, népművészeti-kézműves kirakodóvásár és interaktív mesterség bemutatók várják a gyermekeket és a felnőtteket a festői szépségű Malom-tó partján. Fellép többek között a Fonográf emlékzenekar és lesznek gyerekkoncertek is.

Badacsony egyetlen orchidea fajtájának felkutatása, a hegy szépségeinek megismerése vár a túrázókra ezen a hétvégén. Kutasd fel a Badacsony egyetlen orchideafaját, a csodálatos agárkosbort. Nem kell az Alföldre menni, hogy megcsodáljuk e pompás növényt! Közben megismerkedünk a Badacsony természeti és kulturális értékeivel.

Félmaraton és futófesztivál lesz Balatonlellén, „Fuss neki!” jelszóval. A már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő esemény idén új útvonalakkal gazdagodik. A részvételnek nincs alsó korhatára, így aktív családi programmá is avanzsálódhat az esemény.

Elő a bakancsokkal! Az ébredő tavaszi természet felfedezésre csábít. Remek lehetőség a Keszthelyi-hegység bebarangolására a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett túrája, amely Gyenesdiásról startol.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN ÉLVEZHETŐ PROGRAM

Tavaszköszöntő szabadtéri családi rendezvényre várnak mindenkit Gyenesdiásra, főzőverseny szabad tűzön, régi korok konyhája, játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny, zene is szerepel a programkínálatban.

A balatonfüredi Jókai Napok immár huszonhetedik alkalommal állít emléket a legendás írónak. Irodalom, gasztronómia, színházi előadás. Jókai Napok a városhoz több szállal kötődő romantikus író szellemében. A rendezvény díszvendége ezúttal Baja. A Koloska-völgyben újra bableves főzőverseny.
A 27. Jókai Napok április 26-29. között ezúttal is számos programot kínál a látogatóknak. Lesznek zenés programok is, a gyerekeket pedig népi és kézműves játszóház várja.

VALAMI MÁSRA VÁGYSZ?

MÉG TÖBB PROGRAMOT BÖNGÉSZNÉL? ERRE TESSÉK!

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Kiemelt kép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva