2018.07.27. 05:56
Itt az első három hajó
A Kékszalagon az első három befutó még éjfél előtt megérkezett Balatonfüredre.

A balatonfüredi célvonalon a svájci legénységgel vitorlázó, Christophe Peclard kormányozta Safram katamarán futott át 21:40-kor, mintegy 12 óra 40 perc vitorlázás után. A nemhivatalos eredmény szerint ezzel megnyerte a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjat.
A Safram kormányosa, Christophe Peclard. A legénység tagjai: Rodolphe Gautir, Fabien Froesch, Fabian Racloz KF, Nils Palmieri, Antoine Lauriot Prerost.

Fotók: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség

A tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette Prevital futott be másodikként – 22:01-kor – az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon. A Prevital legénysége: Bartos Zoltán, Lovas Zsolt, Lepp Gyula, Tóth Róbert, Oroszlán Gábor.

A magyar fejlesztésű, kétárbócos katamarán, az Opel Fifty-Fifty 22:27-kor, harmadikként futott át a füredi célvonalon. A jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjon harmadikként végzett hajó legénysége: Józsa Márton kormányos, Kelemen Tamás, Lukáts Csaba, Adorján Csaba, D’albini András, Németh Áron, Majthényi Mátyás.

Ez még csak befutási sorrend, a jubileumi Kékszalag hivatalosan július 28-án, szombaton reggel 9 órakor ér véget, csak azt követően hirdet végeredményt a Magyar Vitorlás Szövetség.

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon a közel 700 induló nagy melegben, viszonylag gyenge szélben vitorlázott csütörtökön, ezért is tartott a leggyorsabb katamaránoknak is több, mint 12 óráig a légvonalban több mint 150 kilométeres táv megtétele. Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára azt mondta, a vitorlástársadalom a rekordszámú nevezéssel méltóképpen ünnepelte az 50. Kékszalag Erste Nagydíjat.

A versenyt leggyorsabban teljesítő hajók 2018. július 27-én pénteken, a balatonfüredi parthoz közel megrendezett, látványos gyorsulási versenyen, az Audi Speed Challenge-en újból összecsapnak egymással.

 

Forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva