2019.08.05. 09:00
Itt az első mentőgyűrűs vízibicikli-kölcsönző
A VMSZ kampányt indított, hogy minden vízibiciklire kerüljön mentőöv. Már meg is van az első olyan kölcsönző, aki az összes bicajt felszerelte.

A nyár nagy slágere a vízibiciklizés. Hozzátartozik a strandélményhez. Sajnos azonban az esetek túlnyomó többségében sem a fürdővendégek, sem a kölcsönző üzemeltetői, alkalmazottai nem gondolnak az ezzel járó veszélyekre, pedig nincs olyan év, hogy ne követelne áldozatokat ez az ártalmatlannak tűnő szórakozás. Értékes életeket veszítünk el értelmetlenül. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) idei kampánya arról szól, hogy minden vízibiciklire kerüljön valamilyen mentőeszköz.

Papp István három településen, Fonyódligeten, Balatonbogláron és Balatonlellén, kilenc strandon üzemeltet kölcsönzőt.

Papp István vízibicikli kölcsönzőiben ez már hiánytalanul meg is történt. Három település – Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyódliget – kilenc strandján bérelhetjük ki az általa üzemben tartott, közkedvelt strandeszközöket. Ezek a vízibiciklik azonban valamiben mások, mint a legtöbb strandon bérelhető eszközök. Annyival tudnak többet, hogy tulajdonosuk felelősségteljes döntést hozott, és felszerelte őket mentőgyűrűvel – pedig törvényileg (még) senki és semmi nem kötelezte erre – számol be róla a vizimentok.hu. István meghallotta és megértette azt a fontos üzenetet, amit mi egyre erőteljesebben próbálunk eljuttatni az emberekhez.

Megértette, hogy, „A semmit nem lehet odadobni!” Ezért úgy döntött, hogy minden birtokában lévő vízibiciklire kihelyez egy mentőgyűrűt.

Egy egyszerű eszköz. A különlegessége nem a kinézetében, nem az árában, hanem a funkciójában van. Abban, hogy életet menthet! Látszólag talán nem nagy dolog, de a bajban, szó szerint kapaszkodót jelenthet az élethez.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 1999-es megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít a vízi balesetek megelőzésére, azok felszámolására. Immáron 20 éve igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, ahol a megelőzés fontosságáról beszélhet. Ehhez a prevenciós munkához csatlakozott most az AbOvo Group. A cégcsoport, közel 400 strandparaván felületet biztosított az akció plakátjai számára, így a becslések szerint 1,5 millió emberhez juthat el a felhívás.

 

Ezekkel a plakátokkal hívják fel a figyelmet a biztonságos szórakozásra.

A plakátokon keresztül minél több emberhez szeretnék eljuttatni a kampány üzenetét: „A semmit nem lehet odadobni!” Ezért szeretnék, ha a vízibicikliken lenne bármilyen mentőeszköz: mentőgyűrű, mentőpatkó, mentőbója, mentőlap, vagy felúszókötelek. Fontos kihangsúlyoznunk, hogy ez a kampány nem a vízibiciklik és a kölcsönzők ellen irányul. A cél „csupán” az, hogy biztonságosabbá tegyük ezeknek az eszközöknek a használatát. A biztonság pedig mindig jó befektetés.

– Ha ezek közül egy egyszerű eszköz kéznél van, életet menthetünk – mondta Bagyó Sándor, a szakszolgálat vezetője. – Mi az üzenet? – A „semmit” nem lehet odadobni, a „semmiben” nem lehet megkapaszkodni, a „semmivel” nem tudunk segíteni a bajban. Ellenben egy egyszerű mentőeszköz életet menthet!

Fotók: VMSZ Média

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva