2020.02.13. 17:00
Itt az utolsó perc a tavaszi hagymások ültetésére
A télvégi kerti tennivalók listája elsőre nem ígérkezik hosszúnak, hiszen ilyenkor még a természet téli álmát alussza, kint a hidegben tevékenykedni pedig nem igazán kellemes. De ha tavasszal már szeretnéd a nyaraló kertjét virágba borulva látni, akkor elő a meleg holmival és a szerszámokkal.

A tökéletes terv az alapja mindennek. De tervezni a kellemes melegben, forró tea mellett is kiválóan lehet. Érdemes megtervezni a kert kialakítását. Az első, amit át kell gondolni, hogy mire használod majd, vajon az elmúlt évhez képest idén másra is használni fogod a kertet?

  • Ha megvan a döntés, ráadásul ki is merészkedsz a szabadba, ott is találhatsz már tennivalót. Ha a dézsás karácsonyfa még a végleges helyét várja, a kiültetését nyugodtan eltolhatod a tavaszi jó időig.
  • Ha eddig rendszeresen etetted a madarakat, akkor továbbra is gondoskodj számukra eleségről. A hirtelen ételmegvonás a kisebb testű madarak számára akár végzetes is lehet.

Madáretető; Fotó: Somogyi László, Ökoturisztikai Látogatóközpont

  • Itt az utolsó pillanat, hogy még gyorsan nárcisz, tulipán és jácint hagymákat ültess. Csoportosan érdemes ültetni, így mutatnak igazán jól. A tavasz kezdetén gyönyörű színpompával hálálják majd meg, hogy gondoltál rájuk.

Pixabay

  • A kerti szerszámokra is ráfér a nagy karbantartás, most még bőven van rá idő. Így ha ősszel elmaradt, most élezd meg azokat, cserélj alkatrészt, vagy vidd el még most a szerelőhöz az utolsó fűvágásnál meghibásodott fűkaszát, hogy a szezonra készen álljon. A kézi szerszámokat is helyezd készenléti állapotba
  • Ha nincs fagy, már most érdemes komposztot vagy trágyát juttatni az üres zöldségágyakba, így később a talaj biztosan kiváló minőségű lesz. Ha lehet, már most ássuk fel az ágyásokat, ezzel ugyanis levegőhöz juttatjuk a talajt, és tavasszal könnyebben tudunk majd ültetni. Az ásást viszont csak akkor végezzük el, ha a talaj nem fagyott.

Teleltetett növényeink ugyan jóval kisebb mértékben, de igényelnek gondoskodást, vizet. Erről se feledkezzünk meg, hiszen ellenkező esetben kárba vész a fagytól védő fáradozásunk.

Forrás: duol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva