2018.09.24. 10:00
Itt kérd meg a kezét a biztos igenhez!
Aki szeretne a lánykéréshez némi mágikus segítséget is, az alábbi helyek egyikén jegyezze el a párját!

Badacsony – Rózsakő

A badacsonyi rózsakőről több hiedelem is él még a köztudatban. Nevét Szegedy Rózsáról kapta, aki romantikus pillanatokban üldögélt itt Kisfaludy Sándorral. A helyiek természetesen egy szőlőfajtát is elneveztek róla és egyesek szerint a kőnek különleges képessége van:

„Hogyha egy leány meg egy legény ráül a kőre, háttal a Balatonnak, egymás kezét fogva, még abban az évben egymáséi lesznek. De az is elég, ha a leány ül a kőre háttal a tónak, rágondol szerelmesére és felsóhajt. Akire gondol, annak a szíve érte fog dobogni.”

Tihany

Az ország talán legszebb panorámájú településén nem nehéz romantikus hangulatba kerülni. Egy csodás balatoni naplemente vagy séta a Belső-tó körül mindenkiben előhozza a szerelem érzését. Arról nem is beszélve, hogy az itt elhangzott igen, akár könnyen visszhangozhat is, így az egész világ (vagy legalábbis a Balaton környékén lévők) meghallhatják a szerelem szavát.

Naplemente a tihanyi Belső-tónál

Maga a Balaton

A tavon ringatózva, mindentől távol, a hullámokat hallgatva lehetetlen nemet mondani a nagy kérdésre. Ehhez bérelhetünk vitorlást vagy elmehetünk egy sétahajóútra.

Tapolcai-tavasbarlang

Csónakázás egy kisváros alatt: akit megigéz a természet szépsége itt a legjobb helyen jár. Ketten egy csónakban evezve a közös jövő felé. Ráadásul a téli időszakban kevesebben is látogatják a barlangot, így mások sem zavarhatják meg a lánykérést.

Zirci Ciszterci Arborétum

Az arborétum minden évszakban csodás látványt nyújt. Igaz ez a téli időszakra is, mivel itt gyakran havazik, a téli romantikát sem kell sokáig keresni: egymás kezét fogva a természet lágy ölén is elhangozhat a várt igen.

Veszprém – Benedek-hegy

Felettünk a vár, alattunk a város: két világ között együtt a szerelem felé. Mivel ide csak gyalog juthatunk el a vőlegény jelöltnek is van ideje, hogy a séta alatt összeszedje a bátorságát. Ha már erre járunk, ne felejtsünk el egy lakatot is vinni a gyűrű mellett: ezt az odavezető út elején tehetjük fel a többi szerelemlakat közé.

Veszprém – Tűztorony

Veszprém egyik jelképe a negyvennyolc méter magas torony, közvetlenül a várkapunál található. Egyszerűen menjünk fel, gyönyörködjünk a látványban, majd tegyük fel a nagy kérdést.

Egy régi, klasszikus helyszín a lánykérésre

Veszprém – Kolostorok és kertek

Út a sziklák között és egy tó mellett, ami a romokhoz visz: csendre vágyó pároknak ideális helyszín. A környéken több kiváló szálloda étterme is várja a vendégeket, akár a lánykérés előtt vagy után ezekre a helyekre is betérhetünk ünnepelni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva