viharjelzés: Siófoknál 0
21°
27° 19°
DNY
3 km/h
Mihály Szilvia | 2018.09.22. 10:00
Itt rossz időben sem fog megázni
Barlangok és gyógyfürdők várják a pihenni vágyókat a Balaton körül, ahol egész évben garantáltan kellemes a hőmérséklet.

A hidegben sem kell otthon üldögélni, irány a Balaton! Mutatunk néhány tuti helyet, ahol tudunk fürdeni vagy akár csónakázni!

Tapolcai tavasbarlang

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Életre szóló élmény a föld alatt csónakázni! A tavasbarlangban egész évben kellemes, 20 C körüli hőmérséklet várja a föld alá érkező vendégeket. A barlangban 3 személyes csónakokon, kísérő nélkül, de nagyon könnyen áteveznek a járatokon a látogatók. A túrához kényelmes utcai öltözet viselete ajánlott. Az utat végig víz alatti reflektorok világítják meg. Lépcsőn és lifttel is le lehet jutni az 1200 négyzetméter alapterületű, 15 méter mélyen található barlangba, melynek egy közel 340 méteres szakasza látogatható. Magas páratartalmú levegője rendkívül tiszta, nincs porterhelése, ezért kiváló a gyógyhatása asztmás, allergiás és egyéb légzőszervi megbetegedések esetén.

Ahogy fordulunk az őszbe, úgy vágyunk jobban a meleg termálvizekbe, a szaunákba, a nyári zsibongás helyett a nyugodt wellness oázisokba.

Hévízi-tó

Fotó: Tourinform Hévíz

A Hévízi-tó a legkülönlegesebb strand a Balatonnál. A természetes gyógyvíz hőmérséklete a napokban is 30 fok körüli és télen sem csökken 22 fok alá. A Hévízi-tónak és környékének a lélekre is nyugtató, gyógyító hatása van. A tó kékje és a környező erdők zöldje és a tóhoz vezető sétány színes virágai energiával töltenek fel bennünket, segítve a gyógyulást. Különleges látvány a hűvös reggeleken a tavat körbeölelő páratakaró.

Zalakarosi fürdő

A hétvégén a zalai üdülővárosban a futásé lesz a főszerep. A gyógyfürdőben a több mint 20 féle vízi attrakciót felsorakoztató medence komplexum minden korosztály számára kellemes kikacsolódást nyújt. A beltéri élménymedencéből közvetlen kijárat vezet a kültéri medencébe. A termálvíz simogató hullámai és a kristálytiszta zalai levegő jótékony hatással van a közérzetre.

Galerius Élményfürdő

A Galerius római császárról elnevezett élményfürdő egész évben nyitva tart Siófokon. Nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Van élményfürdő-medence csúszdával, gyermekmedence, pezsgőfürdő, tanmedence. Kétszintes szaunavilágának köszönhetően a szaunaprogramok hazai fellegvárának számít. A melegvizes ülőmedence 36° C-termálvize a közeli Nagyberényből származik.

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva