2019.11.30. 19:57
Itt vannak a hangulatos balatoni adventi vásárok!
Összegyűjtöttük a Balaton legszebb karácsonyi vásárait. Több mint 20 helyszínen élvezhetjük az adventi forgatag különleges hangulatát, kóstolhatjuk a forralt borokat, hallgathatjuk a karácsonyi koncerteket. Érdemes végigböngészni a kínálatot, amelyben egészen egyedi, kézműves vagy éppenséggel design termékeket kínáló vásárokat is találunk.

Siófok

A siófoki Fő téren november 30-tól minden nap várja a vendégeket az Aranycsengő Adventi Vásár. A Víztorony körül ismét felsorakoznak a díszes pompába öltöztetett kis faházak, melyek tehetséges kézművesek termékeit rejtik. Főszerepet kap a gasztronómia is, a finom street food ételek, kürtőskalács vagy rétes mellett borokat, pálinkákat, meleg italokat is kóstolhatunk.

Aranycsengő Adventi vásár Siófokon (Fotó: Krausz Andrea)

Balatonföldvár

A méz és a mézes termékek játszanak főszerepet a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban szervezett adventi gyertyagyújtások adventi vásáraiban. December 1-jén és 8-án 14 órától mézes és kézműves termékek között válogathatunk, december 15-én 14 órától pedig az iskola szülői munkaközösség szervez kézműves vásárt.

Balatonszárszó

Érdemes elsétálni szombatonként és vasárnaponként a balatonszárszói Kistehén Burger Étterembe, ahol első alkalommal megrendezett adventi vásáron finom forralt bort kortyolgatva a kezünkben végignézhetjük a kézművesek portékáit. Itt biztosan találunk valami kedvünkre való ajándékot, amivel meglephetjük a családtagokat! A mesés adventi hangulat megteremtéséhez helyi és környékbeli kézművesek, kereskedők, termelők és borászok is hozzájárulnak.

Ilyen egyedi karácsonyi díszeket is találhatunk a Kistehénben (Fotó: Facebook/Tuli Art)

Balatonlelle

December 7-8-án a balatonlellei BL YachtClub ad otthont a régió egyik legnagyobb adventi rendezvényének, az Adventi Fesztiválnak. A Balatoni Kör III. Balatoni Adventi GasztroPiknikje, a Miklásprogramok, a Mikulás Regatta és a kivilágított műjégpálya mellett ötödik alkalommal szervezik meg a Balatonlellei Karácsonyi vásárt, ahol a környékbeli kézművesek sorakoztatják fel egyedi karácsonyi termékeiket. A Balaton-part közvetlen közelsége és a programkavalkád hihetetlen hangulatot varázsol erre a helyszínre.

Balatonlellei Karácsonyi Vásár (Fotó: Krausz Andrea)

Balatonboglár

A kikötőben idén első alkalommal nyílik meg a korcsolyapálya, és ugyancsak első alkalommal rendezik meg ezen a helyszínen az adventi programokat, valamint a karácsonyi vásárt egy rendezvénysátorban. December 16-21-ig várja a vendégeket a programsorozat, ahol forró italokban és ételekben sem lesz hiány.

Fonyód

Kulturális műsorok, hangulatos gyertyagyújtás és kézműves vásár a Dísz téren, forralt borral, meleg teával, fenyőillattal: ez a fonyódi advent! Az adventi vásárban karácsonyi díszek, kerámiák, sütemények, különlegességek vásárolhatók a gyertyagyújtások idején, december 1-jén, 8-án, 15-én és 22-én 15-től 20 óráig.

Fotó: Fonyód Média

Balatonfűzfő

A Vágfalvi Ottó Művelődési Központban kézműves foglalkozást, koncertet, táncversenyt, és kézműves kirakodóvásárt is rendeznek december 14-én, a Városi Karácsonyon.

Balatonalmádi

Almádiban kulturális rendezvényekkel várják az érdeklődőket az adventi hétvégéken. December 14-én 16 órától Kiskarácsony családi ünnepváró és jótékonysági süteményvásárt rendeznek a Magocskák Közhasznú Alapítvány szervezésében a Pannónia Kulturális Központban. December 21-én és 22-én pedig a Városház téren zajlanak a szebbnél szebb színpadi produkciók, melyet vásári forgataggal színesítenek.

A Magocskák Közhasznú Alapítvány kézműves portékái (Fotó: facebook/Magocskák Közhasznú Alapítvány)

Alsóörs

Advent minden vasárnapja tartogat valamilyen meglepetést az alsóörsi Művelődési Házban. A különböző koncertek és gyermekprogramok mellett december 8-án még kézműves termékek vására is várja az érdeklődőket.

Balatonfüred

Két napos adventi vásárt rendez idén első alkalommal a Club Hotel Füred. A Balaton-parti szálloda parkjában hangulatos karácsonyi zenével, sok-sok kézműves kiállítóval, valamint számos finomsággal hangolódhatnak a vendégek az ünnepekre.

Ugyancsak Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelbe is érdemes lesz ellátogatni, ahol december 12. és 15. között a hazai kortárs képzőművészek, designerek és tervezők egyedi munkái lesznek elérhetőek négy napon keresztül. A Kiskarácsony, GRANDkarácsony elnevezésű eseményen számos tehetséges művész és tervező egyedi, minőségi alkotását lehet megvásárolni, melyek a könnyen elérhető tömegtermékektől eltérően igazán jellegzetes és személyes díszei, kiegészítői lehetnek otthonunknak.

Szél Róbert keramikus munkái is ott lesznek Balatonfüreden (Fotó: facebook/Kiskarácsony Grandkarácsony)

Balatonudvari

December 8-án az Adventi délutánon nem csak kézműveskedhetünk Balatonudvariban, hanem válogathatunk a kézműves vásár termékei között is, ráadásul még egy nem mindennapi koncertet is meghallgathatunk a Nemadomfel együttes jóvoltából.

Vászoly

Egészen egyedi ajándékot szeretnél a fa alá? Akkor az apró Balaton-felvidéki faluba, Vászolyba kell menned, a december 8-i adventi vásárba! A kézműves szőnyegektől a karácsonyi terítőkig, a fából készült díszektől a kerámiákig sokféle termék közül lehet válogatni.

Ilyen kézműves tárgyakat is lehet vásárolni a vászolyi karácsonyi vásárban (Fotó: facebook/Vászolyi Termelői Piac)

Veszprém

Különlegességekkel, újításokkal lesz meghittebb és sokszínűbb a 2019-es advent Veszprémben. Összefogásnak köszönhetően újul meg a veszprémi várakozás időszaka, ahol az eddigi megszokott Illatos Advent új programokkal, élőbb adventi hangulattal, jégpályával, termelők portékáival egészül ki.
Idén 28 termelő és kézműves kínálja portékáit a Kossuth utcában: sütemények, bejglik, kézzel készített karácsonyfa díszek, kerámiák, bor, sajt, lekvár, szőlő, tökmagolaj, méz, erőspaprika készítmények, keksz, kézműves csokoládék, füstölt áru, pálinka, ékszer, gyertyák és még sok más termék színesíti a kínálatot.

Érdemes lesz még Veszprémben ellátogatni december 7-én a Zsebkendőnyi karácsonyi vásárba is, amit egy lelkes közösség szervez. A ZöldLakban egy pohár teával a kezedben járhatod végig a standokat egyedi, kézzel és lélekkel készült ajándékok után kutatva.

WineRose Design a Zsebkendőnyi karácsonyi vásárban (Fotó: facebook/Zöldlak)

Zánka

Forralt bor, meleg tea, zsíros kenyér, adventi vásár! Ezeket kínálja a zánkai adventi programsorozat és Falukarácsony december 1-jén, 8-án és 21-én, ahol a helyi és környékbeli kézművesek, őstermelők kínálatából válogathatunk.

Zalakaros

Advent idején minden szombaton a zalakarosi Gyógyfürdő téren várják a vendégeket adventi vásárral, karácsonyra hangolódó programokkal, óriás adventi koszorúval, forralt borral, sült gesztenyével. Ha mozgalmasabb programra vágysz annál, hogy a borházak között sétálgatva koncerteket hallgatsz akkor a jótékonysági Mikulás futáson a helyed.

Kép: zalakaros.hu

Ha ennél is különlegesebb élményre vágysz, akkor a fürdő területén is számos meglepetés vár rád az adventi időszakban, sőt, akár az újévi koccintásra is lehetőséged lesz valamelyik meleg vizű medencében, hiszen idén is megtartják a hagyományos szilveszteri fürdőpartit.

Hévíz

Meghitt hangulatú adventi vásárral készül a zalai üdülőváros a decemberi hétvégékre. 10 méteres karácsonyfa és az ünnepi fények teszik hangulatossá a forralt borozást, kürtös kalács majszolást.

Fotó: Mihály Szilvia

A gyerekek részére kézműves foglalkozásokat, mesekuckót szerveznek, a Festetics-téren pedig koncertekkel várnak bennünket. A fellépők között lesz Hajdu Klára, Szakonyi Milán, fellép Xantus Barbara, a Savaria Fúvós Együttes, lesz népzenei és gospelkoncert, musical- és operettválogatás. Ha a tóban fürdés és a koncertek mellé egy kis izgalomra vágysz, jelentkezz a téli kenu túrákra. A Hévíz-patakon minden adventi hétvégén evezhetsz! A jótékonysági süteményvásár mellett cipősdoboz akciót is hirdettek a rászorulók megsegítésére.

Keszthely

Fotó: Mihály Szilvia

Az egy hónapig tartó keszthelyi adventi vásáron az idei évben számos meglepetéssel találkozunk. 47 ezer izzó, 53 hullócsillag és a 13 méteres városi karácsonyfa meghitt hangulatot varázsol a családi programokhoz. A zenei fellépők között találkozhatunk Hevesi Tamással, Nikával és a New Level Empire zenekarral. A fényfestés és a kedvelt instafal mellé egy 21 méter magas óriáskereket is felállítanak a Fő téren, ebből ráláthatunk az egész városra. A helyi borászatok borai mellett lesz kürtöskalács, langalló, rétes és lángos is, a kézműves vásárban pedig beszerezhetjük a karácsonyi ajándékok egy részét.

Gyenesdiás

14. alkalommal szervezik meg a gyenesdiási karácsonyi vásárt. Szerintem a környéken itt a legfinomabb a sült gesztenye, a kézműves árusok portékái között pedig valódi kincsekre is bukkanhatunk. Ha szereted a családiasabb hangulatú rendezvényeket, a halászlét és a ropogós sült kolbászt, akkor itt a helyed a december 14-15-i hétvégén. Különlegessége a vásárnak, hogy itt mindenért tallérban tudsz fizetni, amit a községházán vásárolhatsz

Közzétette: Gyenesdiás (Nyugat-Balaton üdülőfaluja) – 2019. október 22., kedd

Balatongyörök

Utaztál már a Mikulással egy vonatban? A kis balatoni település utcácskáin a december 6-7-i adventi vásár idején most ezt is megteheted. A kézművesek csillogó díszekkel karácsonyi hangulatot varázsolnak a templom alatti térre, a koncerteken adventi dallamok csendülnek fel, az ünnep illatát forralt bor, puncs, sült gesztenye és a balatongyöröki karácsonyi kenyér idézik.

Szigliget

A Villa Kabala teraszáról varázslatos kilátásban lesz részed.

Fotó: Nagy Kornélia

Ha a december 14-i adventi vásáron ezt még a hóesés is megkoronázza, mint az előző évben, akkor tényleg mesevilágban érezheted majd magad. Itt valóban a környék legkülönlegesebb termékeivel találkozhatsz, nem kell félned, hogy a fa alá tucatterméket viszel a szeretteidnek. Mindenképp kóstoljátok meg Béla bá bodzapezsgőjét is!

Badacsonyörs

Harmadik alkalommal várják akár az óperencián túlról is érkező vendégeket a Vánkos adventi készülődésén. December elsején és nyolcadikán más-más kézművest vagy gasztroműhelyt rejtenek a Vánkos ajtói, érdemes az ünnepváró időszakban bekukkantani az ajtókon. Ha imádod a csokoládét, a konyakot, a teákat, a finom sütiket, a mézeskalácsot és természetesen a borokat, akkor itt a helyed!

Most otthonról is szerezhetsz ajándékot szeretteidnek, csak játssz a likeBalaton adventi nyereményjátékával! Mindennap meglepetés!

Készítette: Krausz Andrea, Mihály Szilvia, Szücs Ildikó

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva