likeBalaton.hu | 2022.06.10. 10:00
Izgalmas olvasmányok a strandra – Balatonos könyvek gyerekeknek
Nem lehet mindig a vízben pancsolni. Amikor már lila a szája a gyerkőcnek, muszáj kijönni a partra. De mivel kössük le? Például izgalmas, a Balatonról szóló könyvekkel.

Balaton-Felvidék – Brúnó a Balatonon

Tudod-e, hogy milyen mély a Balaton? Ismered-e a tihanyi visszhang vagy a tó keletkezésének legendáját? Jártál-e már a nagyvázsonyi várban, a balatonfüredi Lóczy-barlangban, a Veszprémi Állatkertben, az örvényesi vízimalomban, bicikliztél-e a sajkodi öbölben?

Kicsimackó a Balatonon

Kicsimackó már alig várja a nyarat, hiszen mamamackóval és papamackóval a Balatonra mennek nyaralni! Igaz, ő még nem tud úszni, de hamar megtanul, segítenek neki új barátja, Béka és Vidra. A pancsolás mellett pedig jut idő lángosevésre, tűzön sütögetésre és persze hajókázásra is. Ha pedig esik az eső vagy kitör a vihar, akkor lehet rajzolgatni vagy kártyázni, esetleg pocsolyában kishajót úsztatni. Ráérősen, nyugodtan.
Ebben a mesekönyvben minden benne van, amiért a mackók és a gyerekek kedvence a Balaton!

 

 

Mi MICSODA mini füzet – Itt a nyár, csuda jó, a Balaton!

Mit játszunk a vízben? Miből készül a sárpogácsa? Milyen állatok élnek a Balatonnál?A nyaraláson Zsuzsi megismerkedik a Balatonnal. Kiderül,hogy a víz csak elsőre hideg, hogy hová megy a komp, és hogy milyen finomságokat lehet enni a parti büfében. A könyvecskében minikvíz…

Utazik a család – Irány a Balaton!

„Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?” – ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult. Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott meg, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Balaton…

Brumi a Balatonon

Brumi és barátai ezúttal nagy útra indulnak, hiszen valamennyien a Balaton mellett töltik a vakációt. A vízparton régi ismerősként üdvözölhetjük a jószívű, barátaiért minden áldozatra kész kis Brumit, az eleven és huncut Jócsontot – akit nem is olyan régen még…

Rév Fülöp (Balatóniai lovagregény)

Balatóniában, a lovagok, fajszok és miabigyóiak földjén sötét idők járnak: Csobánc király és az egész birodalom segítségre szorul. Akarattya hercegnő tanácsait követve Rév Fülöp útra kel, és kezdetét veszi a kaland…

Balatoni nyomozás

Egy régi faládikóban rejtőző térkép… Egy titkosírással írt üzenet… Egy tetovált nagymama, aki kiszuperált cirkuszi kocsival járja a Balaton-felvidéket… Ki ne vágyna egy duplán rejtélyes nyárra? Krisztinek és Hubának különféle kódokat és találós kérdéseket kell megfejteni.

 

Színezd ki a Balaton környéki nevezetességeket!

Színezd ki kedved szerint a Balaton nevezetességeit! Használd fantáziád, alkoss szabadon, töltsd meg színekkel a könyv lapjait. Az oldalak könnyen kivehetőek, így az elkészült kép akár a szobád falát is díszítheti.

Csodák tava – Mondák és legendák a Balatonról

A Balatont rengeteg mesebeli lény lakta egykor: a badacsonyi vulkán ura, gőgös királylány, óriások, gonosz boszorkák és kedves pásztorleánykák, sárkányok és daliás vitézek. De megfordult itt Krisztus urunk és Szent Pál is, járt erre Lehel vezér és András királyunk, táltosok, vitézek, betyárok, grófkisasszonyok és hercegek.

Ebbe a varázslatos balatoni mondavilágba repít minket a Tündérek tava: népmese és történelem, hiedelmek és valós történetek egyaránt szerepelnek e kötet lapjain, ami kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás.

 

Balatoni böngésző

A Balaton partján igazi nyári vihar tombolt éjszaka, és a táborozó gyerekek holmijait messzire fújta a szél. Utazd velük körbe a Balatont, segíts nekik megkeresni az elveszett tárgyaikat, illetve az összes oldalon felbukkanó szalmakalapot meg a gördeszkázó kismalacot!
Merre járunk, és mit látunk közben? Balatonfüred – Tihany – Balaton-átúszás – Siófok – Völgyhíd – Balatonboglár – Fonyód – vitorlásverseny – Kis-Balaton – Keszthely – Sümeg – Tapolca – Szigliget – Badacsony – Salföld – Hegyestű

 

A Rezeda család kalandjai a Balaton-felvidéken

A háromgyerekes Rezeda család tagjai egy lakóautóval járják be Magyarországot. Ezúttal hazánk egyik legszebb vidékén, a Balaton-felvidéken túráznak, és felfedezik az ismert és kevésbé ismert helyeket egyaránt. Megfordulnak a nagyvázsonyi és a szigligeti várban, a tapolcai tavasbarlangban, Tihanyban, és még sok csodaszép tájon.

 

 

Lazítás a parton – szuper, Balatonos könyvekkel

Romantikus szerelmi történetek a Balaton környékéről

 

Balatoni halmesék – máris siker az új könyv

 

 

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva