2018.08.22. 15:00
Izzadni vagy nem izzadni?
Csak tömegközlekedéssel ne utazz! A fenti mondatot ilyenkor gyakran halljuk, hiszen ahol sok ember zsúfolódik össze egy forró napon, ott komolyan kell venni a szellőztetést. A légkondival ellátott új járművek azonban felüdülést is hozhatnak a kinti forróságtól. Csak a szag ne lenne.

Dr. Nika Erzsébet allergológus szerint nem jelent igazi megoldást a szag ellen, ha izzadás gátlókat használunk. Sőt!

– Az izzadás gátlókat ma már úgy reklámozzák, hogy 48 órán keresztül tart a hatása. Kérdem én, ki az, aki a nyári melegben 48 órán keresztül nem mosakszik? Ráadásul azok a dezodorok, melyek azt biztosítják, hogy 12-48 órán keresztül ne izzadjál, azok a nehézfémsó tartalmuk miatt elzárják a pórusokat. Így a szabadgyökökkel, baktériumokkal, egyéb elhalt kórokozókkal szennyezett izzadtság nem tud kiürülni, ami a nyirokszövet regenerálódása során mellrákot okozhat. Csak olyan dezodort használjuk, ami nem tartalmaz nehézfémsókat.

 

5 trendi öko módszer a testszag ellen

Nos, amikor nincs lehetőségünk napközben tusolni, akkor sem kell kétségbe esni. Persze ami természetes módszer, az is allergizálhat.

  • A frissítő, kellemes illatú varázsmogyoró-kivonat 50 ml-es kiszerelésben kapható, az ára pár száz forint, és egy vattapamaccsal felkenve dezodorként,de akár borotvaszeszként is használható.
  • Ugyanezt a hatást érheted el zsályateával is, vagy a teafa kellemes illatú olajával.
  • A szódabikarbóna az egyik legdivatosabb csodaszer. Van, aki arra esküszik, hogy hintőpor helyett használja a szódabikarbónát, más 1 bögre vízben old fel 1 evőkanál szódabikarbónát, és ezzel törölgeti magát. Baktériumölő, szárító hatású.
  • Kenj egy kevés citromlevet a bőrödre, majd itasd szárazra a területet! Ez savasabbá változtatja a bőr pH-értékét, így a testszagot okozó baktériumok számára igen kedvezőtlen környezetet hoz létre.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva