magyarnemzet.hu | 2022.02.12. 12:01
Január végi kirándulások: Veszprém, Keszthely, Siófok térségébe utaztak a legtöbben
Január végére visszatért a magyarok utazási kedve belföldön, a turisták a hónap utolsó hetében az előző év azonos időszakához képest 7,7 százalékkal több egynapos kirándulást tettek a Balaton turisztikai térségbe, míg egy héttel korábban a növekedés még alig haladta meg a két százalékot.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) mobilcellaadatokból mért adatai alapján az látszik, hogy január utolsó hétvégéjén 13,9 százalékkal nőtt a kirándulók száma, ami arra utal, hogy a jó idő beköszöntével a legnépszerűbb magyarországi turisztikai térség újra egyre látogatottabb úti célként szerepel a belföldi palettán.
Az MTÜ adatai szerint az előző hónap utolsó hetében a Veszprémi, a Keszthelyi és a Siófoki járások voltak a legnépszerűbbek az egynapos látogatók körében, míg a többnapos utazások növekedését Tabi járásban mérték a legnagyobb arányban, miközben a balatoni helyszínek többségében növekedést figyeltek meg, leginkább a Tapolcai és a Keszthelyi járás volt forgalmas.

Idén is a Balaton lehet a legfelkapottabb belföldi utazási cél
Fotó: Teknős Miklós

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központ statisztikáiból az is kiderül, hogy a Balaton turisztikai térségben január utolsó hetében a legnagyobb arányban a 45–54 és 35–44 év közöttiek tartózkodtak hosszabb ideig, a hozzájuk köthető vendégéjszakák száma hat-, illetve ötszörös növekedést mutatott éves összevetésben. A 65 éven felüliek utazási kedve is fellendült, mivel az e korcsoportba tartozók aránya 10,5 százalékkal nőtt, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 43-szoros növekedést mutat a 2021-es hasonló időszakhoz mérten.
A vizsgált időszakban a legtöbb vendégéjszaka a Keszthelyi és a Nagykanizsai járásokban realizálódott, jelentős növekedést mutatva az előző évi értékekhez képest – derül ki az MTÜ adatsoraiból.

Nyitókép: A balatonalmádi hajókikötő – fotó: MTI-H. Szabó Sándor

forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva