Mihály Szilvia | 2021.11.27. 08:01
Jégpályák a nyugati parton
Ha nem lesz olyan hideg, hogy a Balaton befagyjon és biztonságosan korizhassunk rajta, akkor is elővehetjük a korcsolyákat, hiszen a tónál egyre több műjégpálya várja a téli sportok szerelmeseit.

Keszthelyen a part közelében és a Fő téren is lesz műjégpálya

Keszthelyen a Balaton-parti Energia téren a 20 méter átmérőjű jégpálya 45 fő részére biztosít egyszerre korizási lehetőséget, december 3-tól vehetik birtokba a téli sportok kedvelői.

Az Energia téren korizhatsz
Fotó: Mészáros Annarózsa

A tótól 100 méterre található pálya nyáron a gördeszkások kedvence, de nyugi, most nincsenek az ugartó deszkák a placcon, nem zavarja semmi az önfeledt csúszkálást. A pálya díjmentesen használható.

A Fő téren a város karácsonyfájának közelében november 28-tól egy műanyag borítású pályán csúszkálhatunk. Az ingyenesen használható gyermekműjégpálya egy vidám játszóhelyszín lesz. A 200 négyzetméteres pályát felnőttek csak akkor vehetik igénybe, ha gyermeküket kísérik, segítik.
A korcsolya kölcsönzés díjmentes, de saját korcsolyával is lehet használni.

Szigligeten a Várudvarban korizhatsz

November 25-től február végéig várja a korisokat a szigligeti jégpálya. A korábbi években a strand területén kialakított pályán korcsolyázhattunk, idén a Várudvarban, ahonnét varázslatos panoráma tárul elénk.

A távolban megcsillan a Balaton
Fotó: Mészáros Annarózsa

Hétköznap tíztől este nyolcig, hétvégén tíztől este kilencig csúszhatsz a 400 nm-es pályán, ahol 250 fő korizhat egyszerre.
Ha nincs korcsolyád, bérelhetsz is. Ha elfáradsz, pizza, kürtöskalács és forró italok töltik fel az energiakészletedet. Színes adventi, szilveszteri és farsangi bulik is várnak rád a jégen.

A Lengyel-kapun juthatsz be a pályára
Fotó: Mészáros Annarózsa

Ha szeretnéd, ki is bérelheted a pályát, ez akár családi programnak, akár romantikus randevúnak is tökéletes és egyedi helyszín.

Kattints ide, és tudd meg, hol lesz még jégpálya a Balaton északi partján.

Mutatjuk azt is, hogy hol korizhatsz a déli parton.

Nyitókép: freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva