Krausz Andrea | 2021.11.26. 16:30
Négy jégpálya is vár a Balaton déli partján
A Balaton déli partján több helyen is élvezhetjük a jégen siklás örömét. Balatonlellén, Siófokon és Balatonbogláron már a korábbi években is létesítettek jégpályát, így lesz ez idén is. Ráadásul Balatonföldváron egy új helyszínnel gazdagodik a déli part kínálata.

December 10-től üzemel a Siófoki Jégkikötő

A siófoki képviselő-testület november 25-én döntött, hogy idén a szokott helyszínen újra megépítik a siófoki jégpályát. A hajóállomásnál kialakított, romantikus koripályát 2021. december 10-től 2022. február 13-ig élvezhetik a sportkedvelők. A 600 négyzetméteres pályát a fák között kanyargó jégfolyosó teszi érdekessé. A Jégkikötőben a korcsolyabérlésre és -élezésre lehetőség nyílik, akárcsak egy forró ital, vagy finom étel elfogyasztására. A jégpálya minden nap 9 és 20 óra között várja látogatóit, és a korábbi évekhez hasonlóan a siófoki iskolák diákjai és az óvodások is ingyenesen korcsolyázhatnak majd hétköznaponként 10 és 15 óra között. A hétköznapi egész napos teljes árú jegy 800 Ft, a hétvégi pedig 1100 Ft lesz, a siófoki lakosok pedig idén is 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet lakcímkártyájuk felmutatásával.

A hajóállomásnál, gyönyörű környezetben üzemel december 10-től a siófoki jégpálya
Fotó: Krausz Andrea

Balatonföldvár – újdonság a déli parton

Első alkalommal létesítenek hűtést nem igénylő, plasztik jégpályát Balatonföldváron. A 15 x 8 méteres, palánkkal körbevett, 120 négyzetméteres pálya a Jubileumi téren, a Platán Étterem jóvoltából valósul meg. Nyitását advent második hétvégéjére tervezik, és a vendéglátóhely nyitvatartásához igazodva 9-től 21 óráig használhatják a csúszkálás szerelmesei. (December 24-én, 25-én és 26-án nem lesznek nyitva.) Belépőjegyet 500 forintos egységáron lehet venni, amit a helyszínen, a téli hüttében le lehet fogyasztani. Itt egyébként valódi téli hüttés ételeket kínálnak majd, gőzgombóccal az élen, ráadásul szombatonként délután, vasárnaponként pedig délelőtt kézműves- és gyermekprogramokkal várják a kicsiket A tervek szerint 2022. január 2-ig üzemel majd a pálya.

Balatonföldváron első alkalommal nyílik hűtést nem igénylő, plasztik pálya Fotó: Freepik

Balatonlelle – a téli Balaton igazi varázsa

A balatonlellei BL YachtClub & Apartments területén ötödik alkalommal nyílt meg a Balaton déli partjának első műjégpályája. A 300 négyzetméteres, palánkkal körülvett helyszín közvetlenül a Balaton-parton fekszik, ezzel gyönyörű panorámát kínál a korcsolyázóknak. A pálya melletti hüttében téli finomságok, forró italok, valamint bérelhető korcsolyák és fakutyák várják a vendégeket. Programokban sem lesz hiány a téli időszakban: karácsonyi vásárral, gasztrorendezvénnyel, látványszaunával, és más meglepetéssel várják a téli Balaton szerelmeseit. A belépőjegy hétköznap és pénteken 14 óráig 500 Ft, balatonlellei lakosoknak ingyenes, pénteken 14 órától és hétvégén mindenkinek 1000 Ft. A korcsolyabérlés ugyancsak 1000 Ft.

A déli part legrégebbi koripályáján programok is lesznek
Fotó: BL YachtClub

Balatonboglár – a kis hokisok otthona

Balatonbogláron, a kikötőnél, a Boglárka Bisztró mellett nyílik meg advent első hétvégéjén a 700 négyzetméteres műjégpálya. A családok, gyerekek és hobbikorcsolyázók mellett ez a helyszín a jégkorong sportág egyik balatoni utánpótlásbázisának is számít. Balatoni Bocsok HC néven egyesület alakult, ahol a környékbeli fiatalok ismerkedhetnek meg a versenysporttal. (Idén pl. a magasított műanyagpalánkot is felszereltek a hokikapuk környékére.) Ebben a szezonban is lesznek programok: Ki a legény a jégen? vetélkedővel, jégdiszkóval és szilveszteri bulival várják a jégsport szerelmeseit. A pálya hétköznap 8 órától 12-ig várja az iskolásokat, óvodásokat és a sportolni vágyó nyugdíjasokat. 14–20 óráig pedig mindenkit. Hétvégén 10-től 20 óráig tartanak nyitva. A belépőjegyek 800–1500 forintba kerülnek, korosztálytól függően.

Vidám jeges versenyeket is rendeznek Balatonbogláron
Fotó: Sonline.hu

 

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva