2019.06.21. 08:00
Jön a hétvége, marad az esős idő - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

16:50 Időjárás (frissítés)

Elsőfokú riasztást adott ki a felhőszakadások veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken akár húsz milliméternél is több csapadék eshet. A riasztás szombat éjfélig érvényes.

14.52 Közlekedés (frissítés)

A 71-es főúton, Balatonalmádi belterületén, a 22-es km-nél baleset történt. A főutat lezárták, a forgalmat elterelik.

13.25 Közlekedés (frissítés)

Péntektől szeptember 1-jéig a főidényi menetrend szerint, éjszakába nyúlóan közlekedik a komp a Balatonon Szántód és Tihany között. A kompok Szántódról 6.40-től 23.20-ig, Tihanyból 7 órától 23.40-ig, 40 percenként indulnak. A járatokat a forgalomtól függően sűrítik. A menetidő 8 perc.

12.58 Közlekedés (frissítés)

A forgalommal szemben hajtva, ittasan autóbusznak ütközött éjszaka egy autós az M7-es autópálya zalai szakaszán. Az említett szakaszon fokozott óvatossággal közlekedjetek.

12.54 Időjárás (frissítés)

A Balaton Siófoknál 23.5 fokos. AZ UV sugárzás erős, mindenki fokozott figyelemmel tartózkodjon a napon, különösen a kora délutáni órákban.

Előrejelzés a Balaton térségére péntek estig:

A nyugati medence környezetében az északias áramlást időnként élénkebb (25-30 km/h) lökések kísérhetik a nap folyamán. Másutt gyenge, vagy mérsékelt (5-20 km/h) változó irányú légmozgás lesz a jellemző. Intenzívebb zápor környezetében további szélerősödés (35-55 km/h), zivatarral viharos (60-65 km/h) széllökés is kialakulhat átmeneti jelleggel. A napos időt változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőzet zavarhatja. A délután folyamán csupán néhol fordulhat elő futó zápor, esetleges zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő este 21, 22 fok valószínű.

8.00 Időjárás (frissítés)

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

8.00 Várható időjárás pénteken a Balatonnál

A reggeli szélélénkülést (25-40 km/h) követően a délelőtt folyamán változó irányúvá válik a légmozgás és jellemzően gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) marad. A nyugati medence környezetében az északias áramlás kitart a nap további részében is. Délután intenzívebb zápor környezetében megélénkülhet a szél (30-45 km/h), zivatarral erős (45-60 km/h) széllökés is kialakulhat átmeneti jelleggel. A napos időt eleinte fátyolfelhők, majd a déli óráktól egyre inkább megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja. Kora délutántól jelenhetnek meg záporos, zivataros gócok, nagyobb számban a térség keleti felében fordulhatnak elő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő este 21, 22 fok valószínű.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet nyugaton 17, keleten 19, 20 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 23 fokos.

Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

Az M7-es autópályán a 175-ös km-nél lévő Holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban lezárták.

Pénteken délután, 2019. június 21-én 15 órától várhatóan 18 óráig átmenetileg nem lesznek elérhetőek az Útinform online szolgáltatásai és a társaság honlapja, így az e-ügyfélszolgálati bejelentő felülete sem.

 

Nyitókép olvasói fotó: Hajdú-Boldizsár Alexandra
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva