2019.07.27. 18:45
Drograzzia volt az éjjel Siófokra tartó bulivonaton
Kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vettek több ember az éjszaka Budapestről a Balatonra tartó bulivonaton tartott razzián.

A fővárosból Siófokra tartó bulivonaton és Siófok belvárosában is razziáztak éjjel a rendőrök. A vonaton több utasnál is találtak drogot, volt aki elismerte, hogy marihuána van nála. Volt aki azzal védekezett, hogy más tette a zsebébe a gyanús csomagot.
Nyár eleje óta folyamatos a jelenlét a balatoni szórakozóhelyeken.

Az év legnagyobb siófoki diszkórazziája már Martonvásáron elkezdődött. A razziázó rendőrök ugyanis itt szálltak fel a Balatonra tartó, úgynevezett bulivonatra, hogy idejében kiszűrjék a dílereket és a körözött bűnözőket. Itt zajlott az alábbi párbeszéd is, méghozzá az első ellenőrzött utasnál, akinél gyanús csomagot találtak.
– Megnézem akkor a zsebeit, jó? Hadd kérdezzem meg, ez micsoda?
– Nem tudom, hogyan kerül a zsebembe.
– Tessék?
– Tényleg nem tudom, hogyan került a zsebembe.
– Amimkor szálltam fel, valakik meglöktek, azt éreztem.

A rendőrök pedig a marihuána jellegzetes szagát érezték, így a férfit leszállították a velencei állomáson a vonatról, és átadták az előállító csoportnak.
Az állomáson kábítószer-kereső kutyákat is bevetettek. Agárdon egy a vonatra váró utasnál jelzett a kutya.
– Miután a kolléganő lekérte önöket a körözési rendszerben, akkor lesz egy ruházat és csomagátvizsgálás.

A rendőrök mindenkit megmotoztak, akiről feltételezték, hogy kábítószer van nála. Volt akinek a nadrágzsebében, volt akinek a csomagjában találták meg az elrejtett szert. Les e tagadhatták volna, hogy drogot szállítanak.
– Egyértelműen elmondja, hogy marihuána van a dobozban, igaz?
– Igen.
– Jó, akkor innentől kezdve elő lesz állítva, jó? Kényszerítő eszköz használata mellett. A kolléganő meg fogja bilincselni.

Mindenki így járt, akinél a rendőrök bűncselekmény gyanúját észlelték – mondja Völgyi Balázs, a Gárdonyi Rendőrkapitányság osztályvezetője.
– A háttérben éppen a kollégáim igazoltatnak személyeket, csomagátvizsgálást hajtanak végre, és ha a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, vagy olyan tárgyat birtokolnak, ami jogszabélyba ütközik, akkor előállításra kerül a legközelebbi rendőrkapitányságra.

Siófokon a Somogy-megyei Rendőr-főkapitányság a járőrök mellett civil ruhás rendőröket, lovas- és kutyás rendőröket is bevetett – mondja Jávorszkiné Molnár Magdolna a Somogy-megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

– Ennek a rendőri demonstratív jelenlétnek tulajdonképpen a bűncselekmények megelőzése, és az áldozattá válás megakadályozása a célja. Tulajdonképpen a kollégák fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak a frekventált területeken.

A tóparti razziák eredményeképpen a Balaton és a Velencei-tó környékén június elseje óta 800 bűnözőt tetten értek, további 1200 embert pedig bűncselekmény gyanúja miatt elfogtak, és előállítottak.

Forrás: Krónika/Kossuth Rádió (Vígh András)

Tovább olvasnál? Aki a virágot szereti? – a fonyódi rendőröket nem lehet átverni

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva