likeBalaton.hu | 2021.05.19. 18:00
Kalandos pünkösdi napok a Kalandhegyen
A pünkösdi hagyományok, hasonlóan a húsvéthoz rengeteg szépséget rejtenek magukban. Eplényben május 24-én, Pünkösdhétfőn extra programokkal várnak kicsiket és nagyokat, hogy belekóstoljanak a pünkösdi ünnep szépségeibe.

A pünkösdi hagyományok közé tartozik, hogy ablakokba vagy a házak kerítéseire zöld ágakat, bodzát vagy pünkösdi rózsát tűznek. A Kalandhegyen ezért ingyenes virágültetésre invitálják a hétfőn a látogatókat. Aki virágot ültet, rossz ember nem lehet, ezért 5% kedvezménnyel tudja kiváltani a libegő jegyét.

Egy másik pünkösdi hagyomány a falujárás. Ilyenkor a legények feldíszített lovakon, virággal tűzdelt kalapjukban járták a falut, hogy egy kosárba gyűjtsék az ételadományokat. Pünkösdhétfőn most lehetőség van kipróbálni a lovaglást is, szakképzett oktatók várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, gyermekbarát lovakkal.
Ha már ételadományról volt szó, természetesen pünkösdi külön ajánlattal bővül a Kemencés falatozó ellenállhatatlan menüsora. Szalonna, kolbász, házi rozskenyér, friss zöldségek – minden lesz.

Libegőzni mindig jó program
Fotó: Kalandhegy

A legkisebbekre gondolva, egész napos Bohóc műsor, lufihajtogatás, csillámtetoválás, és Slime-party gazdagítja a már enélkül is kalandos Kalandhegyet.

Egész hétvégén elérhető, állandó szolgáltatások

Aki egy másik hosszúhétvégi napon tud csak ellátogatni a Kalandhegyre, az se csüggedjen, hiszen mindennap reggel 9-től az Audi főbejáratnál a Jegypénztár mellett ingyenesen igénybe vehető a légvár, a mászófal, és a trambulin a legkisebb látogatók számára.

A négyüléses Audi e-tron felvonó, egyedülálló panorámával 20 perc alatt ér fel a hegy tetejére, ahol a Bakony legmagasabban fekvő kávézója, a Café506 várja vendégeit. Friss sandwich-ek, péksütemények, hideg és meleg italok mellett újra van a gyerekek kedvence,a lágykrémes csavartfagyi. Amíg a felnőttek a teraszon gyönyörű kilátás mellett elfogyasztanák enni- és innivalóikat, a kávézó melletti játszóteret megtöltheti a gyermekzsivaj.

Akik nem félnek a magasságtól, azok elé páratlan látvány tárul az Ámos-hegyi kilátóból egészen a Balatontól a Kőris-hegyig.

Kilátás a hegy tetejéről
Fotó: Kalandhegy/Facebook

A visszautat megtehetik libegővel, vagy akár gyalogosan is. Egy könnyed, de annál csodásabb jelzett túraútvonal vezet le a tavakig, ahol kijelölt tűzrakóhely is megtalálható fa kerti padokkal. Ha hoznak magukkal nyársat és sütnivaló finomságokat, a természet lágy ölén is lakomázhatnak.

Járványügyi szabályok

A területen a kormányrendeletben meghirdetett szabályokat kell betartani. Fontos tudni, hogy a felvonó kötött pályás tömegközlekedésnek minősül, tehát azon utazva kötelező a maszk viselése. Valamint kötelező a zárt terekben, illemhelyen, kávézóban is viselni.
A teraszokon szabadon fogyasztható étel és ital. Extra kézfertőtlenítőket helyeztek ki, a felvonó ülőszékeit is folyamatosan takarítják.

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva