ripost.hu, Kóré Károly/borsonline.hu | 2021.07.02. 08:44
Kamion gázolta halálra a mentőápolót - a Balatonról tartottak hazafelé
A családjával utazott haza Balatonról. Kamionnal ütköztek. A családapa azonnal meghalt.

Elhunyt a mentőápoló: Tragikus részletek a brutális kamionos balesetről

D. Attila hivatásának tekintette, hogy másokon segítsen. A mentőápoló családjával utazott haza Balatonról, amikor egy kamionnal ütköztek. A családapa azonnal meghalt. Nagyszénás egy emberként gyászolja az autóbalesetben elhunyt mentőápolót. A szarvasi állomáson dolgozó családapa kollégái gyűjtést indítottak D. Attila szerettei megsegítésére. A feleségét a baleset helyszínéről kórházba szállították, kómába esett, de már jobban van.

A harmadik gyermek azért úszta meg a balesetet, mert a kitűnő tanulmányi eredményéért egy iskolai jutalomüdülésen vehetett részt.

A mentőápolóként dolgozó D. Attila azonnal meghalt

Solt, 2021. június 24.
Ütközésben összetört kamion és személygépkocsi az 52-es úton Solt és Fülöpszállás között 2021. június 24-én. A balesetben egy ember meghalt és többen megsérültek.
MTI/Donka Ferenc

Csaba, Attila testvére újabb részleteket mondott a tragédiáról

Megmondták a mentőápoló feleségének, hogy a férje nélkül kell tovább nevelnie három gyermekét. A családanyát, Ágnest továbbra is kórházban ápolják, de már túl van az életveszélyen.

– Már elmondtuk neki, hogy mi történt Attilával. Megviselte a testvérem, a férje halála, most a gyógyuláson kívül azzal van elfoglalva, hogy a történteket feldolgozza. A két, kórházba került gyermek sincs már válságos állapotban – mondta a mentőápoló testvére.

– Láttam a balesetről készült fotókat, és rájöttem, hogy az unokaöcsém élete utolsó pillanatában is ügyelt rá, hogy úgy irányítsa az autót, hogy őt érje a legnagyobb ütés. Ez tényleg a legnagyobb szeretet

– zokogta a férfi.

A balesetben Attila felesége és a szüleikkel utazó Kinga és Attika is megsérültek. Őket kórházba szállították. Közülük Ágnes szerezte a legsúlyosabb sérüléseket, ő kómába esett. Ennél többet egyelőre nem lehet tudni az állapotáról. Csaba ugyan kapott a kórházból biztató híreket a sógornője állapotáról, de tisztában van vele, hogy fel kell készülnie a legrosszabbra is. Ha az bekövetkezik, természetesnek tartja, hogy magához vegye a gyerekeket.

Fotó: baon.hu

A gyerekek nem értenek az egészből semmit

A gyerekek folyamatosan szüleiket hiányolják. Attila és Ágnes rengeteget foglalkozott velük. Az ötéves Kinga, a hároméves Attika és a nyolcéves Edina szinte rajongott az édesapjukért. A kislányra jelenleg Csaba vigyáz.

A férfi édesanyja sokkot kapott

A férfi édesanyja sokkot kapott, amikor értesült fia haláláról, az édesapja pedig három agyvérzésen van túl, ezért vele nagyon nehéz kommunikálni.

Gyűjtés indult a család megsegítésére

A köztiszteletben álló Attila halála után a szarvasi mentőápolás kezdeményezésére gyűjtést indítottak a család megsegítésére.

– A tragédia nagyságán, a fájdalom erején enyhíteni nem tudunk, de segítenünk kell, hogy legalább a kialakult élethelyzetük ne romoljon tovább! – tette közzé a Facebook-oldalán Attila volt főnöke.

Nyugodj békében Attila !?
Nagyon fogsz hiányozni!!!
Dobróka Attila mentőápoló 1978-2021

Posted by Mentőállomás Szarvas on Thursday, June 24, 2021

 

Forrás: ripost.hu, borsonline.hu

Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva