2019.06.14. 08:04
Kánikula és útlezárások - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

13.39 Közlekedés (frissítés)

Erősödik a forgalom az M1-M7-es autópálya közös kivezető szakaszán Budaörs térségében a törökbálinti és az érdi szakaszon folyamatosan telítettek a sávok. Székesfehérvár elkerülő szakaszán a 63-as főúti csomópont kihajtó ágán, illetve a 7-es és a 8-as főúti körforgalomnál szintén lassult a forgalom.

8.00 Várható időjárás pénteken a Balatonnál

A délelőtti órákban a térség nyugati részén élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik a gyenge vagy mérséklet (5-20 km/h) északias szelet. Egy-egy lökés sebessége elérheti a 40 km/h-t is. Késő délelőttre fokozatosan megszűnnek az élénk lökések. Másutt többnyire változó irányú, helyi hatások alakította gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h) légmozgás várható. Gyengén felhős vagy derült, száraz idő várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 33 fok körül alakul. Késő estére 25, 26 fokig hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 26 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

 

Kisgyereket, kutyát, de még csak szénsavas üdítőt se hagyj ilyenkor a bezárt kocsiban!

 

Közlekedési hírek

Az M7-M0-M5 útvonalon katonai konvoj mozgás várható, ami lassíthatja a forgalmat.

– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

– a 194-es Zalakomári pihenőhelynél péntektől ismét elérhető a töltőállomás mindkét oldalon.

Megváltozott a forgalmi rend az M70-es autóút egy hosszabb szakaszán. A bővítési munkák miatt a 3-as és a 17-es km között irányonként csak egy-egy szűkített sáv járható. A 11-es jelű csomópontban Letenye felé Muraszemenyénél nem lehet lehajtani, illetve felhajtani. Ez csak a következő, 18-as jelű csomópontban Tornyiszentmiklósnál, valamint korábban Letenyénél lehetséges. (70547-es jelű M70 Muraszemenye csp. jobb lehajtó, 70548-as jelű M70 Muraszemenye csp. jobb felhajtó)

A 71-es főúton
– Balatonrendes és Badacsonytomaj között a 71-es, a 75-ös és a 77-es km-nél optikai kábelt fektetnek, ezért napközben félpályás lezárásokra kell számítani. Jelzőőrök segítik a közlekedést.
– a 66-os km-nél útépítők dolgoznak, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni Révfülöpnél a Badacsonyi út és a Füredi út kereszteződésénél.

A 75-ös főúton, Bak és Zalatárnok között kátyúzás és burkolatjavítás miatt félpályás korlátozást vezettek be a 37-es km-nél.

A 76-os főúton
– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél aluljárót építenek. A forgalmat egy helyben kiépített terelőúton vezetik, ahol irányonként egy-egy sáv járható.
– Balatonszentgyörgy határában útépítők dolgoznak, ezért a 6-os km-nél irányonként váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

A balatoni komp a kora nyári menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6.40-től 21.20-ig, Tihanyból 7 órától 21.40-ig szállítják át a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben legközelebb június 21-én lesz változás.)

Nyitókép: Krausz Andrea
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva