2019.06.30. 07:30
Kánikulaaaa! Irány a strand!
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

16.15.

Felerősödött a főváros irányába tartó forgalom az M7-es autópályán. Egyelőre torlódásra, vagy komolyabb lassulásra nem kell számítani.

12.40.

Újra zavartalanul halad a forgalom Kápolnásnyék külterületén, a Balaton irányába vezető oldalon. A rendőrök a forgalomkorlátozást feloldották, az autópálya balesettel érintett szakasza újra teljes szélességében járható.

12.11.

Kápolnásnyék külterületén két személygépkocsi ütközött össze.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2019. június 30-án 11 óra 34 perc körül az M7-es autópálya 40. kilométerszelvényében Kápolnásnyék külterületén, a Balaton irányába vezető oldalon, ahol két személygépjármű ütközött össze.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az autópálya érintett szakaszán a külső sávon halad a forgalom, a baleset miatt közel kettő kilométeres torlódás alakult ki.

 

10.40.

Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset miatt teljes pályás útlezárás van érvényben Fonyód belterületén.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2019. június 30-án 10 óra 18 perckor a 7-es számú főútvonal 148. kilométerszelvényében személygépkocsi ütközött motorkerékpárral. A baleset következtében ketten sérültek meg, orvosi ellátásuk jelenleg is folyamatban van. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök a forgalmat mellékutcákra terelik.

 

7.30 Várható időjárás vasárnap a Balatonnál

A gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h) délnyugati légmozgás késő délelőttől egyre többfelé megélénkül (25-30 km/h). A kora esti órákban csökkenhet az élénk lökések gyakorisága. Zavartalanul napos, strandidő várható. Csapadékra nem kell számítani.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 31 fok körül alakul. Késő estére 23, 24 fok köré hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 24 fokos.

Balaton nyugati medence: a viharjelző rendszer alapon van.

Balaton középső medence: a viharjelző rendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a viharjelző rendszer alapon van.

7.30 Közlekedés

A 71-es főúton,
– Badacsonytomaj átkelési szakaszán, a 75-ös és a 78-as km között optikai kábelt kötnek be, emiatt a fél útpályát lezárták. Reggel 7 órától 18 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat. (08.30-ig)
– Szigliget közelében a 86-os km-nél, a Tapolca-patak hídján karbantartási munka miatt mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

Buszmegállót építenek a 73-as főút 11-es km-énél, Veszprém külterületén a Füredi utcánál. Útszűkület mellett dolgoznak.

A 76-os főúton,
– Balatonszentgyörgy határában, a 6-os km-nél útépítők dolgoznak, félpályás korlátozás mellett.
– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.
A 82-es főúton, Eplény belterületén, a 12-es és a 14-es km között, sportrendezvény miatt délután 6 óráig mindkét oldalon megállási tilalmat vezettek be.

 

Nyitókép: pixabay
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva