haon.hu | 2020.06.11. 12:00
Kapás Boglárka körbeússza a Balatont
Nem kevesebb, mint 235 kilométer leúszására készül az úszóbajnok, Kapás Boglárka. Vállalása hátterében jótékony ügy húzódik, amely azt tűzte ki céljául, hogy 2030-ra a bolygó összes gyermekének jusson tiszta ivóvíz.

Egy vízben megtett kilométer ezer forintot ér a rászoruló gyermekeknek. Klasszis úszónk minden egyes leúszott kilométere ezer forinttal segíti az UNICEF nemes küldetését – írja a haon.hu.

– Néhány héttel ezelőtt a fejembe vettem, hogy edzéseimen jelképesen körbeúszom a Balatont (235 km), mert szeretném felhívni a figyelmet azokra a gyerekekre, akik világszerte küzdenek a tiszta víz hiányával. 33 km van hátra, azaz 33 ezer forint, és a kampány hamarosan véget ér, kérlek titeket, segítsetek célom eléréséhez! – fogalmazta meg kérését a misszió hazai úttörője, aki Facebook-bejegyzésében egy ivóvízhiánnyal kapcsolatos felhívást is közzétett. Ebből kiderül, hogy a globális probléma a Föld lakosságának jelentős részét, mintegy 2.1 milliárd embert érint, ebből 844 millió nem fér hozzá az alapvető ivóvízellátást biztosító szolgáltatásokhoz, 263 millió tölt alkalmanként több mint 30 percet vízhordással, valamint 159 millió ember olyan felszíni vizekből nyeri az ivóvizét, mint amilyenek a folyók és a tavak.

Tudtad, hogy a koronavírus-betegségből felgyógyult élsportolók ajánlották fel a vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez. Kapás Boglárka is közöttük van!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva