2019.06.25. 08:00
Kapd össze a családot, irány a vízpart! - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

10.27 Közlekedés (frissítés)

Az M0-s autóút és az M7-es autópálya csomópontjában burkolathibák miatt vezettek be korlátozást. Az M0-s autóúton az M5-ös felől érkezők az M7-es Balaton felé vezető oldalára történő felhajtásnál a két sávból csak egy sávot használhatnak.

A balatoni komp már a nyári menetrend szerint közlekedik. Szántód révből 6.40-től már 23.20-ig, Tihany révből 7.00-tól 23.40-ig 40 percenként indul. (A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítik.)

8.00 Várható időjárás kedden a Balatonnál

A többnyire mérsékelt (10-25 km/h), északkeleti, keleti irányú szél a nap folyamán kissé megélénkülhet (25-30 km/h, nyugaton esetleg 35-40 km/h). Zápor környezetében tovább erősödhet (35-50 km/h) a szél. Túlnyomóan napos időt várható változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőzettel, melyből kisebb zápor is előfordulhat. Délután már kevesebb felhő valószínű, majd estére váthatóan mindenütt kitisztul az ég.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul. Késő estére 24 fok köré hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 24 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

8.00 Közlekedés

Az M7-es autópályán,
– a 88-as km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, de Letenye felé csak két szűk sáv használható, egy rövid szakaszon.
– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

Az M7-es autópályán Letenye felé, a kápolnásnyéki csomópontnál, a 42-es és a 44-es km között javítják a burkolatot. A külső sávot lezárták, a munkaterület mögött lassabb az előrejutás.

A 71-es főúton, Badacsonytomaj átkelési szakaszán, a 75-ös és a 78-as km között optikai kábelt kötnek be, emiatt a fél útpályát lezárták. Reggel 7 órától 18 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Buszmegállót építenek a 73-as főút 11-es km-énél, Veszprém külterületén a Füredi utcánál. Útszűkület mellett dolgoznak.

A 76-os főúton,

– Balatonszentgyörgy határában, a 6-os km-nél útépítők dolgoznak, félpályás korlátozás mellett.

– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

Nyitókép: shutterstock
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva