Horváth Virág | 2020.09.07. 06:00
Kapolcs ékszerdoboza – A Völgyhétvégék mindenért kárpótol
Szeptember 3-án, csütörtökön kezdődött a Völgyhétvégék rendezvénysorozat, amelyet a szervezők az elmaradó születésnapi Művészetek Völgye helyett indítottak útjára.

A kárpótlás nagy sikert aratott, az első hétvége rögtön teltházas lett. A szervezők nagy figyelmet fordítanak a járványügyi helyzet miatti szabályozásokra, így mindenki arra kérnek, hogyha nincs előre megváltott jegye, ne induljon el Kapolcsra, és minden esetben tájékozódjanak az aktuális helyzetről. A tömeg elkerülése érdekében idén a kirakodóvásárok is eltűntek az utcákról, mindenhol kihelyezett kézfertőtlenítőt találunk, és a koncertek helyszínein is betartják a létszámkorlátokat.

Akik az elmúlt harminc évben nyomon követték a fesztivál alakulását, azt tapasztalhatják, hogy a rég „elveszett” családiassága visszatért a rendezvénynek. Igazi ékszerdoboz ez a rendezvény, a tömegek vonulása helyett idén ismét a település adottságait csodálhatják a látogatók, nincs forgalmi-akadály az úttesten sétálgatók miatt, újra van hely kényelmesen leheveredni a fűben vagy pihenni a függőágyakban. Az emberek társasjátékokkal játszanak és kézműveskednek délelőttönként, a kutyák pedig visszahódították a fesztivál területét. Tehát azok, akiknek hiányzott a „régi Kapolcs” a maga meghittségével, ebben az évben visszakaphatták, ha csak négy hétvégére is.

Fotó: Pesthy Márton/veol.hu

Nem hiába lett az őszi Völgyhétvégék szlogenje viszont, hogy „kicsiben is nagyok vagyunk”. A piknik hangulatot minden este megtöri a megújult főtéren a nagykoncert, ahol olyan közkedvelt előadók lépnek színpadra, mint az első hétvégén az Elefánt, a Bagossy Brothers Company, az iamyank, vagy a 15. születésnapját ünneplő Eric Sumo Band.

A születésnapi miniturné záró állomása volt az Eric Sumo Band életében Kapolcs, és az első Völgyhétvége. Aki nem ismerte volna az együttest, őt is vonzotta az a hangulat, ami a koncerten uralkodott. Úgyszólván „dögös” volt, ahogyan egy szakmailag és zeneileg kifogásolhatatlan, elvont, kicsit abszurd, de mindenképpen életvidám zenei- és szövegvilág dögös is lehet. Abban az értelmében, hogy nem siklik el fölötte a tekintetünk, vagy jelen esetben a hallásunk, hiszen a legszebb ajándékot adta az együttes a közönségének, azt, hogy minden egyes mozdulatnak és dallamnak, amit eljátszottak, szívből örültek. Alapvetően azt gondolja a koncertközönség, hogy ez minden előadóban megvan, de abba már kevesen gondolnak bele, hogy a zenész által érzett örömöt nem minden művész képes ilyen magas szinten át is adni a hallgatóságnak.

Az Eric Sumo Band zenéje semmiképpen sem a mainstream vagy populáris, saját bevallásuk szerint is sokkal inkább kacat-western-extrém-popzenekar, Tövisházi Ambrus zeneszerző 2005-ben indult agyszüleménye. Az Erik Sumo Band Harcsa Veronikával vendégként, az új énekesnővel, Kutzora Edinával, az utánozhatatlan Kiss Erzsivel, Gáspár Gergővel, Drapos Gergővel, Nagy Istvánnal és Pápai Istvánnal adtak koncertet az első Völgyhétvégén.

Szeptember 11-13- között tartják a következő Völgyhétvégét, ahol ismét fergeteges koncertekkel vár például a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a Kiscsillag, a Parno Graszt és Bohemian Betyars is.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva