likeBalaton.hu | 2022.12.17. 12:00
Karácsonyig már csak 7 nap van – Ünnepeljünk a balatoni nyaralóban? Miért ne?!
A karácsony legfőbb értéke, hogy együtt lehet a család, kiléphetünk a megszokott mókuskerékből. Miért ne tölthetnénk ezt az időt a hétvégi házban a nagyváros helyett? A Balatonon minden szolgáltatást elérhetünk télen is.

A kertben növögető fenyőfát is feldíszíthetjük, a leglátványosabb, ha karácsonyi lámpagirlanddal tekerjük be. Ma már színes és fehér égősorokat is választhatunk, de arra figyelni kell, hogy ne keverjük össze a szobai égősort a kertbe való, kültéri változattal. Sokan gondolják, hogy ezek között csak az árukban van különbség, pedig a kültéri izzósorok a szigetelésükben és a hidegtűrésükben is eltérnek a beltéri daraboktól. Vagyis a kültéri mehet a szobába is, de a beltérit ne használjuk a szabadban.

Ünnepi hangulatot áraszt már érkezéskor is a bejárati ajtót körülölelő fenyőgirland, de az ajtó körül elhelyezett mécsesek, kültéri lámpák is feldobják a kerti látványt a téli sötétben.

Ha karácsonyi fényeket néznél még, gyere velünk valamelyik adventi vásárba, vagy nézd meg a kivilágított fényvonatot Balatonfenyvesen.

Ha a nyaralóban töltjük az ünnepeket, a kertben nincs fenyő, de kivágott fenyőfát sem szívesen vennénk néhány napra, akkor is lehet szép – formabontó – karácsonyfánk. 🙂 A különleges ünnepi kreációk semmivel sem munkaigényesebbek, mint a fenyőfa talpba faragása és feldíszítése, és nem lesz csupa tűlevél a szoba sem. Igaz, a fenyőillat hiányozhat a karácsonyi hatásból.

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva