likebalaton.hu | 2018.12.22. 10:00
Karácsony? Menjünk szállodába!
Amikor azt hallottam egy ismerősömtől, hogy szállodában karácsonyozik, eleinte idegenkedtem a gondolattól. Aztán az jutott eszembe, hogy ha magam köré gyűjthetném a családom, és megspórolnánk a főzéssel, takarítással és egyebekkel járó feszültséget, nem is lenne olyan rossz. Pláne ha valaki befizetne egy ünnepi masszázsra. Az éves nyitvatartással dolgozó balatoni szállodákban a karácsony fontos időszak, egyre többen választják, hogy házon kívül töltik az ünnepeket.

 

A balatonfüredi Hotel Silverin tulajdonos igazgatója Rádóczy Andrea azt meséli, hogy hozzájuk az ünnepi időszakban is jól megkülönböztethető motivációval érkeznek a vendégek. December 22-től érkeznek azok, akik kifejezetten a karácsonyt töltik házon kívül. Őket már a kívül-belül karácsonyi díszbe öltöztetett szálloda várja. A programokkal is az ünnepre hangolódnak: minden nap tartanak karácsonyi sütikóstolót, de lesz kézműves vásár, fahéjas szauna szeánsz, és többször eljön Rudi bohóc, hogy a gyerekeket szórakoztassa. Két napra kinyit a szauna mellett a szabadtéri jég-bár is, ahol ez alkalommal forralt bort lehet fogyasztani. Este karácsonyi zenés műsor várja a vendégeket és tradicionális ételekkel készül a büfévacsora. A karácsonyra érkezőket a szobájukban egyedi mézeskalács-dísz várja, ezekkel a díszekkel 24-én a vendégek a szálloda karácsonyfáját díszitik fel.

 

December 26-tól, 2-3 éjszakára szoktak érkezni azok, akik a családi karácsony után pihennek néhány napot, majd 30-án már azok jönnek akik nálunk szilvesztereznek. 30-án szoktuk lecserélni a díszítést is a karácsonyiról a szilveszterire. Szilveszter előtt tartunk mozidélutánt, a gyerekeknek animációval készülünk. Szilveszterkor lesz pálinkakóstoló és zenés gálavacsora. Idén nagyon sok vendégünk érkezik január első hetében, ők a szilveszter fáradalmait pihenik ki nálunk – mondta el a likebalaton.hu-nak Rádóczy Andrea.

– A Bonvinoban karácsonyra lassan megvan a visszatérő vendégkörünk – tudtuk meg Nagy Miklóstól a badacsonyi borhotelben.

– Aki egyszer kipróbálta, annak nagyon megtetszik ez a fajta ünneplés. Ők ajánlják aztán ismerősöknek, barátoknak, és a következő évben már együtt jönnek hozzánk. Vannak olyan társaságok is, akik itt kötöttek karácsonyi barátságot nálunk, és azóta is minden évben együtt ünnepelnek.

Fotó: Hotel Bonvino

– A személyzet ilyenkor végig a vendégekkel van?

– Szenteste egy korábbi vacsoraidőpont után a személyzet nagy része hazamehet a családjához, de a borbár, a recepció a wellness természetesen működik.

– A vendégeknek van saját karácsonyfája?

– Aki kéri, annak bekészítjük a szobába a saját, feldíszített fenyőt, de a hotel készít egy közös fát is. Ezt a vendégekkel közösen díszítjük fel, koccintunk, beszélgetünk, a fa alatt zajlik az ajándékozás.

Valószínűleg minden hotelben törekednek arra, hogy az ünnepekkor gyönyörűen csillogó karácsonyfa fogadja a hallban a szálloda vendégeit. A négy csillagos zamárdi Hotel Wellamarinban azonban akár saját karácsonyfája is lehet a családnak. A különleges ajánlatok között szerepel ugyanis a szobai karácsonyfa-bekészítés, ha kéri a vendég. Így mégis külön, meghittebben is együtt tudnak ünnepelni kicsik és nagyok.

Kiss Annamária, a zamárdi hotel kommunikációs és marketingvezetője elmondta, hogy a szálloda vezetése hisz abban, hogy ajándékozni szép dolog, ezért minden egyes vendéget, gyerekeket és felnőtteket egyaránt meglepnek valamivel. Karácsony este pedig mindenki kap a kezébe egy díszt, amit a szálloda közös karácsonyfájára helyezhet, majd karácsonyi dalokkal és vidám zenés esttel ünnepelnek.
December 25-én és 26-án rengeteg gyermekprogramot tartanak, lesz bohócelőadás és láthatják a kicsik a Kis gyufaárus lány című meséből készül színdarabot is.

Nyitókép: schutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva