2018.10.02. 06:37
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó egy téli sétarepülés
Hirdetés - A sétarepülés iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Az a tendencia, miszerint a tárgyiasult ajándékok helyett az élmény jellegű meglepetések mind inkább kedveltek, s ebben természetesen elérhető áruk is szerepet játszik.

A szabadtéri program nem csak a nyári és az átmeneti hónapokban bizonyul remek választásnak, hanem akár a hófedte tájat is megcsodálhatjuk madártávlatból. A többféle útvonal között mindenki találhat megfelelőt, amelynek segítségével garantáltan életre szóló élményt adhat. Érdemes akár karácsony apropóján is gondolni erre, ugyanis a Dreamair információi szerint a téli tájak is pazar látványt nyújtanak.

Gondoljon időben az ajándékozásra!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az év utolsó néhány hónapja rendszerint gyorsan eltelik. Amint magunk mögött tudhatjuk a nyarat, indul az iskolaszezon és a mindennapi hajtás, és ebben a mókuskerékben gyakran észre sem vesszük, hogy már decembert írunk. Sokan vagyunk, akik még a karácsony előtti napokban is a bevásárlóközpontokat járjuk és az ideális meglepetéseket keressük partnerünk vagy családtagjaink számára. Mi lenne, ha idén ez egyfajta életre szóló élmény lenne, és nem a sokadik televízió vagy házimozi rendszer? A sétarepülés bármely korosztály számára páratlan lehetőséget kínál ahhoz, hogy egészen más perspektívából legyen felfedezhető Magyarország.

Sétarepülés a főváros felett

Budapest az év minden időszakában számos programmal és nevezetességgel várja a turistákat. Nem csak a budai nevezetességek között járva ismerhetjük azonban meg a város idegenforgalmi értékeit, hanem a levegőből is. A sétarepülés során Budapest központi területe fölött történik a repülés, és fentről igazán pazar látványt kínálnak a történelmi látnivalók és persze a Duna vonala. Ha elhagynánk Budapest légterét, akkor érdemes a Dunakanyar irányába mozdulni. Ez a régió ugyanis még viszonylag közel van a fővároshoz, és a természeti értékeken túl nem kisebb, történelmi jelentőségű városokkal ismerkedhetünk meg, mint Esztergom és Visegrád. A Duna azonban nem csak itt ígér vadregényes tájakat, hanem délebbre is.

Sétarepülés: irány a Gemenci erdő!

A déli országrész egyik kiemelt szépségű látnivalója a Gemenci erdő. Nem csak vadállománya és fenséges tájai miatt érdemes azonban a Duna vonalát követni déli irányba, hanem a vadregényes tájak, az egymás után következő városok és üdülőterületek látványának apropóján is. A Kalocsát és Dunaföldvárt is célba vevő sétarepülés télen is remek választásnak bizonyul. A jó esetben havas tájak, zúzmarával és kietlen, elhagyatott vidékekkel Magyarország egésze más arcát mutatják, mintha nyáron, a zöldellő mezők felett repülnénk.

Sétarepülés a Balaton környékén

A magyar tenger nem csak fürdőzés során kitűnő választás, hanem akkor is, ha madártávlatból csodálnánk meg a tóba benyúló Tihany térségét, vagy sétarepülés alkalmával néznénk meg a nyáron nyüzsgő, télen pedig kevésbé keresett Siófok városát. A Balaton felé haladva nem csak a dombvidékek és hegységek látványával találkozhatunk, hanem például Székesfehérvár történelmi városával is.

Fókuszban a Velencei-tó környéke

Hazánk harmadik legnagyobb tava a nyári időszakon túl is figyelmet érdemel. A természet szerelmesei számára igazi kaland lehet a tó környékének és a körülbelül 26 négyzetkilométeres területnek a felfedezése. A Dinnyési tájvédelmi területen túl Madárvárta, a tó leginkább ismert madármegfigyelő helye is megcsodálható a térségben. A magasból a vadregényes, gazdag élővilággal rendelkező terület fenséges látványt nyújt a téli időszakban is.

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva