likeBalaton.hu | 2022.12.14. 08:00
Karácsonyig már csak 10 nap van – 40 karácsonyi mesefilm, nemcsak gyerekeknek
Karácsony előtt, karácsonykor, vagy éppen a két ünnep között? A téli szünet egyik legjobb mókája, amikor összebújik a család a kanapén, és együtt nézzük valamelyik karácsonyi gyerekfilmet, mesét. Összegyűjtöttük a legjobbakat!

Van élet a Reszkessetek betörők! után is, noha sok családban a kis Kevin csibészsége valóban szórakoztató program volt minden karácsonykor. Ám vannak csodaszép, megható vagy éppen vicces karácsonyi mesefilmek, animációs és rajzfilmek, amelyek kifejezetten a kisebb gyerkőcöknek szólnak. Köztük vannak a kedvenc animációs mesék karácsonyi változatai, és a végére igazi klasszikusokat is beválogattunk. És hogy ne kelljen keresgélni az interneten, belinkeltük nektek, amit csak találtunk.

  1. Polar Expressz – Az egyik legklasszikusabb animációs film, amelyben egy hitetlen kisfiú szembesül az ünnep csodájával és a Mikulás manók szorgos munkájával.
  2. Karácsony Artúr – Gyönyörű és mégis vicces animációs film, amely azt boncolgatja hogyan tud a Télapó egyetlen este alatt annyi gyerekhez bejutni.
  3. A Mikulás mentőakció – Egy aranyos történet, amelyet gyönyörű látványvilággal alkottak meg az angol alkotók. Annyit elárulunk, hogy szerepet kap benne egy időgép is…
  4. Az öt legenda – Ebben a mesében a Mikulás összefog más hősökkel, akikkel együtt őrzik a gyermekek álmait, mert azok most veszélybe kerülnek a Mumus miatt.
  5. Rudolf , a rénszarvas – A piros orrú Rudolf története szintén már klasszikusnak számít, a kitartásról és a változás képességéről szóló mese.
  6. A karácsony megmentése – A belga-finn animációs mesében kiderül, hogy a Télapónak van egy gonosz ikertestvére, aki szeretné átvenni testvérétől a hatalmat.
  7. Niko – Repülj a csillagokig – Ki hallott már olyan rénszarvasról, akinek nem megy a repülés? A kis Niko kitartása és optimizmusa magával ragadó történet az ünnepekre.
  8. Niko – Kistesó nagy bajban – Az előbb említett animációs filmnek készült egy folytatása is 2012-ben, melynek a hossza 79 perc.
  9. Karácsonyi ének – Charles Dickens klasszikusában egy mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy megváltoztassa saját és környezetének sorsát a karácsony ünnepe által.
  10. A karácsonymanó meséje – Humorral fűszerezett, fülbemászó dalokkal színesített mese arról, hogy az igazi hit nem tanítható, de a karácsonyi csodában megéri hinni.
  11. A Grincs – Történet a zsémbes, zöld szőrmókról, aki el akarta lopni a karácsonyt, de végül egy kislány őszinte lelkesedése meglágyítja a szívét. Mese az optimizmus törhetetlen erejéről.
  12. Csendes Éj: Az első karácsony története – A bibliai történet rajzfilmen meséli el a kicsiknek Jézus születésének történetét.
  13. Himalájai karácsony – Egy rendhagyó és mókás történet két kis jetikölyökről, akik elhagyva otthonukat nagy galibát kavarnak egy faluban, de a karácsony varázsa rájuk is nagy hatással lesz.
  14. Micimackó – Boldog Új Mackóévet! – A Százholdas pagony lakói karácsony napján visszaemlékeznek egyik múltbéli karácsonyukra.
  15. Shrekből az angyal – A megszokott humorral fűszerezve bepillanthatunk egy Ogre karácsonyába, és persze az is kiderül, vajon Shrek türelmének hol van a határa?
  16. MadagaszKarácsony – A Madagaszkár mese hősei az amnéziás Mikulásnak segítenek kiosztani az ajándékokat, hogy minden gyerekhez eljusson.
  17. Hupikék Törpikék – Karácsonyi ének – A törpök ünnepi készülődésében Dulifulié a szerep, hogy feldíszítse a karácsonyfát, aki a szokásosnál is morgósabb hangulatban van.
  18. Jégkorszak – Állati nagy karácsony – Rövid és vicces mese arról, hogyan lett a feldíszített fenyőfa a karácsony szimbóluma a jégkorszakban.
  19. Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony – Egy újabb klasszikus mesefigura karácsonyi változata, amely képes még egy felnőttet is megríkatni a mondanivalójával.
  20. Olaf karácsonyi kalandja – A Jégvarázs is megkapta a rövid karácsonyi meséjét, amelyben a kis hóember Olaf és Sven a rénszarvas együtt teljesítenek egy ünnepi küldetést – sok énekkel.
  21. A Szépség és a Szörnyeteg: Varázslatos Karácsony – Ebben a történetben Belle lelkesen és kitartóan igyekszik meggyőzni a Szörnyeteget a karácsony varázslatos szépségéről, ami nem könnyű feladat.
  22. Csoda a 34. utcában – Az 1947-ben készült filmben egy pót-Mikulás minden szívet felmelegít és az emberek kezdik sejteni, hogy ő lehet a valódi Mikulás.
  23. A 12 hónap – A karácsonyi történet animációs és filmváltozatban is elérhető, amelyben van mostoha, szegény lány és gazdag fiú, lehetetlennek tűnő próbatételek és apró csodák.
  24. Holle anyó – A Grimm testvérek meséjéből készült mesefilm a szorgalmas és a lusta lányról, no meg az igazságos anyóról, aki ha felrázza párnáját, lent a földön elkezd esni a hó.
  25. A kis gyufaárus lány – Andersen megható és szomorú meséje egy kislányról, aki karácsonykor az utcán gyufát árulva mélyen hisz abban, hogy egy gyufaszál is képes megmelengetni az emberi szíveket.
  26. A fenyőfa – Egy másik Andersen mese egy elégedetlen fenyőfáról, az idő múlásáról és arról, hogy nem érdemes siettetni, hanem élvezni kell azt, ami éppen történik velünk.
  27. Snoopy karácsonya – a félórás kisfilmben kiderült, hogy a csillivilli ajándékoknál sokkal fontosabb a szeretet.
  28. Muppeték karácsonyi éneke – vicces bábjáték a karácsonyról.
  29. Tokiói keresztapák – ez egy nagyobb gyerekekkel nézhető animációs film, ahol három hajléktalan talál egy kisbabát, majd megkeresik a szüleit. Izgalmas karácsonyi mozi.
  30. Karácsonyi lidércnyomás – egy különleges látványvilágú mesefilm, de ne ítélj elsőre! 😉
  31. Nyuszi Péter – Nyuszi Peti karácsonya – 3D-s animációs sorozat.
  32. Jégvarázs – Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának.
  33. Kilenc kutya karácsonya – Egy alig egy órás, 2001-es amerikai animációs film, mely kilenc kutya karácsonyát mutatja be.
  34. NándiMese: Karácsonyi mese – A NándiMese egy YouTube-ra készített magyar animációs sorozat, melynek van egy közel 5 perces különkiadása, mely a fenyőfa feldíszítéséről szól.
  35. Karácsonyi kaland – A Karácsonyi kaland egy aranyos kis mese aranyos állatokkal a középpontban.
  36. Füles Mackó meséi – A karácsonyfa – Emlékszel, amikor te voltál gyerek, és a tévével együtt énekelted: Füles mackó mond most nektek szép meséket, gyerekek…
  37. Bogyó és Babóca: Karácsony – az animációs sorozat karácsonyi része az egészen kicsik nagy kedvence.
  38. Holle anyó – az első és a második rész is elérhető a rajzfilmfeldolgozásból.
  39. Csendes Éj: Az Első Karácsony Története – A csodálatos karácsonyi bibliai történet segít megismertetni a gyerekeket a kis Jézus születésének történetével mese formájában. A történetben a kis csacsi mindaddig rakoncátlanul viselkedik, míg Mária és József egy kereskedőtől meg nem vásárolja. A kis szamár nagyon megszereti az új gazdáit. Izgalmas és viszontagságos útjuk során végig kísérhetjük őket Betlehemig, ahol a jászolban a kis Jézus megszületik.
  40. Az első karácsony – Superbook – Chris szerint nincs is igazi karácsony Télapó, fények és ajándékok nélkül. Superbook megmutatja neki, mi volt a legnagyobb ajándék, amit ez a világ kapott, és mi történt az első karácsonykor

 

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva