sonline.hu | 2022.12.12. 10:00
Karácsonykor is népszerű a Balaton, de van még hely a szállodákban
Sztereotípia, hogy karácsonykor nincs hely a balatoni szállodákban – írja közleményében a Balatoni Turizmus Szövetség. Még akkor is így van ez, ha egyre többen választják az otthoni ünneplés helyett a szállodai a kikapcsolódást karácsonykor.

– A Balaton környéke ilyenkor is vonzó helyszín, a szállodák és szobakiadók többségében pedig még van hely, még lehet szobát foglalni – árulta el Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Hasonlóan vélekedik a legtöbb szálloda vezetője is.

A négycsillagos, 220 szobás, siófoki Hotel Azúrban egyelőre nincs teltház, de a 65%-os kihasználtság így is magasabb mint tavaly hasonló időszakban, amikor még a Covid-járvány érintette a foglalásokat.

– Alapvetően azt látjuk, hogy a családok egyre rövidebb távra döntenek előre, több a last minute bejelentkezés egy-egy hétvégi kiruccanás kapcsán. A karácsonyi-szilveszteri ünnepek idejére azért már szeptemberben elkezdődtek a foglalások, és minden bizonnyal lesz még érdeklődés a következő hetekben – mondja Sternócky Balázs értékesítési- és marketingigazgató Hozzátette: remélhetőleg közel teltházzal fognak üzemelni.

A téli szünet az utóbbi időben kicsit kitolódott, január első hetére még erős az érdeklődés. Aki a családiasabb hangulatot kedveli, annak tökéletes választás a Hotel Laroba Alsóörsön. Bár szilveszterre minden szobájuk elkelt – a törzsvendégeknek köszönhetően már augusztusban – Antal Bernadett hotel manager azt mondja, karácsonyra még lehet foglalni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva