likeBalaton.hu | 2020.07.25. 16:26
Hiába várták Katicát a Balatonon - Hosszabb menetidővel számoljanak a vonattal érkezők
A Déli pályaudvarról 10:30-kor Balatonfüredre indult Katica sebesvonat (19754-es vonat) egyik motorkocsija Dinnyés és Székesfehérvár között meghibásodott. A székesfehérvári vonalon 40 perces késésekre is számíthatunk a MÁV tájékoztatása szerint.
A Déli pályaudvarról 14:10-kor Székesfehérvárra induló Z30-as járat (4516-os vonat) már el sem indult. A Déli pályaudvarról 16:30-kor Balatonfüredre induló Katica sebesvonat (19766-os vonat) pedig csak Székesfehérvártól közlekedik.
Jelenősen hosszabbak a Somogy és Zala megyébe jutási idők is.
Somogy és Zala megyében a péntek éjjeli, szombat reggeli viharok és esőzések következtében több helyen fák dőltek a vasúti pályára és a felsővezetékre. Zákány megállóhelyen a hirtelen lezúduló csapadék miatt vált járhatatlanná a pálya.
Több szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat: Nagykanizsa és Gyékényes, Gyékényes és Őrtilos, Gyékényes és Somogyszob között is pótlójáratokra kell átszállni, jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni az érintett vasútvonalakon. Több helyszínen a helyreállítási munkálatok miatt még szombat délután is korlátozásokra kell majd számítani.
A vonattal a Balatonra érkezőknek kiemelten fontos, a járványügyi szabályok betartása érdekében, a sorbanállások és személyes érintkezések/kontaktusok csökkentése érdekében a jegy- és bérletvásárlást online intézzék lehetőség szerint.

Késő estére állhat helyre a menetrend

Elvontatták a délben meghibásodott motorvonatot, Dinnyés és Székesfehérvár között már ismét mindkét vágányokon közlekedhetnek a vonatok. A székesfehérvári vonalon a menetrend késő estére állhat helyre. A szerelvényfordulók miatt a balatoni vonalakon továbbra is késésekre kell számítani, valamint a Zala és Somogy megyei vonalakról érkező járatok is jelentős késéssel közlekednek.
Forrás: mavcsoport.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva