
Minden évszakban találunk meleg ételt a Cool Cafeban. A korai nyitásnak köszönhetően bármikor elfogyaszthatunk reggelire egy omlettet, tükörtojást, bundás kenyeret és ehetünk lekváros kenyeret is, ha épp ehhez van kedvünk. Aki szereti a házias ízeket, az választhatja a hidegtálat szalámival, sonkával, sajttal, de ha valakinek van egy extra reggeli kívánsága, akkor azt a séf bármikor szívesen elkészíti a meglévő alapanyagokból.
A fonyódi belvárosban, vagyis a Dísz tér közelében télen itt juthatunk hozzá egyedül egy tányér forró leveshez, így akár az ebédet is kipipálhatjuk, ha beérjük egy jó krémleves-süti kombóval.

Télen-nyáron menő a Cool Cafe (Fotó: Krausz Andrea)
Választhatunk akár quesadilla-t is, vagyis töltött lepényt, és van „tortizza” is, vagyis tortillalap pizza feltéttel, amit a balatonfenyvesi Konyhám étterem újításaként vettek fel itt is az étlapra. Ez azért kedvenc, mert vékonyabb a tészta a pizzához képest, így kisebb a szénhidráttartalma is. A legnépszerűbb pedig a tortillába tekert Pulled Pork, amit akár el is lehet vinni.

Tortillába tekert Pulled Pork (Fotó: Cool Cafe)
Mindez egy barátságos, kávéházi környezetben fogadja az embert, a kutyabarát üzletben van például gyermeknek játszósarok és az oldott hangulat a tulajdonosok állandó jelenlétének köszönhető.
Bognár Tamás 2016 decemberében nyitotta meg feleségével, Nórával az üzeletet, miután hazajöttek Ausztriából. A Cool Cafe sikere talán abban is rejlik, hogy valamelyikük mindig ott van a kávézóban. Sütnek-főznek vagy kiszolgálnak, mindenkihez van egy kedves szavuk, még a legnagyobb nyüzsiben is. Ünnepnapokon is nyitva vannak, ami egy áldás azoknak, akik ilyenkor szeretnének kimozdulni és megenni egy finom sütit, inni egy jó kávét.

Bognár Tamás és felesége, Nóra
– Külföldön láttam a jó példát, hogy ünnepnapokon is nyitva kell lenni. Januárban, februárban a helyiek tartanak el minket, nyáron pedig rengeteg a turista – mondta Bognár Tamás.
– Most öten dolgozunk itt, az alkalmazottak mind helyiek. A feleségemmel gyakran járunk éttermekbe és cukrászdákba, körbenézünk. Igyekszünk a mai trendeknek megfelelni, ezért úgy döntöttünk, hogy a korábban Keszthelyről hozott sütemények helyett helyben, magunk készítjük az édességeket. Most 5-6 fajta süteményünk van, népszerű pl. Rákóczi túrós, a Kinder Bueno, karácsonykor a zserbó, a kuglóf, de mindig van valamilyen cukor-, glutén- és laktózmentes sütink, amire nagy a kereslet – emelte ki Bognár Tamás.

Népszerű a Rákóczi túrós (Fotó: Cool Cafe)
Az üzletbe persze az italok miatt is érdemes betérni, jók a limonádék, télen népszerű a forralt bor, a puncs, és természetesen a kávé-specialítások, például a mézeskalácsos, a mogyorós, vagy creme brullée-s.
Krausz Andrea