likeBalaton.hu | 2020.09.21. 09:00
Kedves és fontos gesztus - A nők egészségéért futnak a vízimentők
A vízimentők mindig futnak, ha segíteni kell valakin. Szeptember 27-én, egy csapatban egy jó ügyért szó szerint futócipőt húznak.

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy csapatként csatlakozott a Race for the Cure-hoz amely Európa legnagyobb sporteseménye a nők egészségének támogatása szempontjából.
— Sajnos az ismeretségi körömben is nagyon sok nőnek kellett már átélnie ezt a szörnyű betegséget – mondta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. – Olyan férfi vagyok, aki maximálisan tiszteli és becsüli a nőket. Férjként, apaként és egészségügyben dolgozóként is azt gondolom, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a nők elkerülhessék ezt a betegséget, vagy, ha már érintettek, akkor mihamarabb meggyógyulhassanak és újra egészségesen élhessék a mindennapokat. Ez a legfontosabb.

A rózsaszín szalag összehozza a túlélőket, a családokat és a barátokat egy 3 km-es sétára vagy egy 5 km-es futásra
Fotó: Facebook/raceforthecure

A vizimentok.hu oldalon olvasható közlemény szerint amikor értesültek a csatlakozás lehetőségéről, akkor egy percig sem gondolkoztak, azonnal regisztráltak az eseményre.

A Race for the Cure-on induló Vízimentő-csapat csapatkapitánya azt mondta: egyfelől azért, mert az egyesület fontosnak tartja az ilyen és az ehhez hasonló szociális ügyek támogatását, másfelől azért is, mert jól ismerik a magyarországi szervezőt, a Mellrákinfó Egyesületet. Az ismeretség onnan datálódik, hogy 2016-ban közös „életmentő” kampányba kezdtek, melynek keretében tíz balatoni strandon az újraélesztés és a mell önvizsgálat lépéseit bemutató oszlopokat helyeztek el Mindkét egyesület, igaz más-más területen, de nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre.
Ahogy már korábban is futott együtt a VMSZ csapata egy nemes ügyet támogatva, most – szeptember 27-én – a Race for the Cure 2020-hoz csatlakoznak és azokért a lányokért, nőkért, anyákért, nagymamákért futnak majd, akik ezért a kincsért – az egészségükért – harcolnak, áll a tájékoztatásban.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva