2020.02.03. 17:00
Készül Zalakaros új központja
A területrendezéssel és a fogadóépület alapozásával elkezdődött az új gyógyhelyi városközpont kialakítása. Új rendezvénytér, fitneszpark, új sétányok, élményelemek is készülnek, és kialakítanak egy elektromoskerékpár-töltőt is.

Zalakaroson új, a gyógyhelyi karakterhez jobban illeszkedő városközpont jön létre. A fürdőváros a „Zalakaros gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” című projektjére 1 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert, amihez a település további közel 700 millió forintot tesz hozzá, így összesen csaknem 1,7 milliárdos beruházás valósul meg.

A fejlesztés keretében egyebek közt egy kétszintes, 896 négyzetméter hasznos alapterületű fogadóépületet, több ezer fő befogadására alkalmas, fedett színpaddal ellátott szabadtéri rendezvényteret alakítanak ki szökőkúttal. Fitneszpark, játszótér készül, az arborétum új sétányokkal, élményelemekkel bővül, továbbá a kertmozi világítása is megújul. Ezenkívül parkosítanak, köztéri bútorokat helyeznek el, és kialakítanak egy elektromoskerékpár-töltőt is.

A kétszintes, 896 négyzetméteres fogadóépület alapozásán dolgoznak a szakemberek
Fotó: Szakony Attila

– A gyógyhelyfejlesztési projekt 3 projektrészből áll: ezek a rendezvénytér, új gyógyhelyi városközpont; a „Zalacarte” új multifunkcionális gyógyhelyi fogadóépület kialakítása; valamint a kertmozi világítástechnikájának a megújítása. Jelenleg tereprendezési és közműkiváltási munkák folynak, a kivitelező szakemberei a fogadóépület alapozását és a sportcentrum kiszolgálóépületének átépítését végzik. Itt kapnak majd helyet a színpadhoz kapcsolódó vizesblokkok, nyilvános és akadálymentes vécék, a színészöltözők és a kelléktár – magyarázta Novák Ferenc polgármester.

Ilyen lesz majd az objektum a látványterv alapján

– A beruházás a tervek szerint ez év december 11-re készül el. A rendezvénytérhez kapcsolódóan a lejáró, parkoló már megépült a Szőlő utca felől, a terület csak innét lesz megközelíthető. Időjárás függvényében március elejétől indul maga a rendezvénytér, új gyógyhelyi városközpont kialakítása is. A harmadik projektrész, a kertmozi világítástechnikájának megújítása február közepére befejeződik.

Novák Ferenc hozzáfűzte: legutóbbi ülésén a képviselő-testület is foglalkozott a projekttel, s megvizsgálta annak lehetőségét, hogy két rész­elem, a borházak és az úgynevezett SUD-csapadékgyűjtő megvalósításába hogyan lehet újabb, a munkálatokat alacsonyabb áron elvégző kivitelezőket bevonni. Az intézkedéssel az a céljuk, hogy a kitűzött költségkereteken belül maradjanak a beruházás megvalósítása során.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva