J.Á./csupasport.hu | 2023.02.24. 14:00
Két sikertelen Ultrabalaton után ért célba
Elégtételt vett a 2 sikertelen Ultrabalaton után, és kiváló eredménnyel fejezte be a versenyt. Soltész Attila mesél a nehézségekről és a sikerről is.

Elégtételt vett a két sikertelen Balaton-kerülés után

Soltész Attila 30 óra, 17 perc alatt teljesítette a legutóbbi privát Ultrabalatont, az utolsó húsz-harminc kilométeren már alig tudta felemelni a lábait.

– Azt írtad a közösségi oldaladon, hogy eddigi Balaton-kerülései közül messze ez volt a legnehezebb.
– Ez volt az ötödik próbálkozásom, s a harmadik sikeres. A hosszú távokon semmi sem akart összejönni. Igaz, munkahely-váltás miatt nem is tudtam megfelelően felkészülni. A MyWay 240-et térdsérülés miatt 57 kilométernél fel kellett adnom, míg a júniusi privát Ultrabalatonomat napszúrás miatt 141 kilométernél hagytam abba. Nem volt jó érzés két sikertelen Balaton-kerüléssel a hátam mögött létezni, így mindenképpen revansot akartam venni.

– Ezúttal mivel kellett leginkább megküzdened?
– A hideg nagy kihívás elé állított, a Balaton télen nem olyan, mint nyáron. Februárban kihalt a környék, ingerszegény a környezet, a hideg pedig rendesen próbára tette az izmaimat. Mivel tavaly kétszer is sikertelenül próbáltam megkerülni a tavat, kételyeim voltak magammal szemben, aztán amikor odaálltam a rajthoz, már biztos voltam benne, hogy végigmegyek. Becsülettel felkészültem, s dolgozott bennem a motiváció.

Fotó: csupasport.hu

 

– Milyen volt az Ultrabalaton-futás?
– Az északi parton könnyedén haladtam, akkor kifejezetten örömfutásban volt részem, majd egyre nehezebb lett. A combjaim kezdtek beállni, nehézzé vált a futás, de egy másodpercig sem fordult meg a fejemben, hogy feladom. A frissítés is rendben volt, a gyomrommal nem volt semmi probléma. Mindig a feleségem kísér kerékpárral, de most nem akartam kitenni a hidegnek, így autóval jött, s depózott nekem. Nem szoktam egyedül futni, szokatlan volt, hogy nincs közvetlenül mellettem senki. Az utolsó 20-30 kilométeren volt gyors gyaloglás is, ekkor már alig tudtam felemelni a lábaimat. Bőven a szintidőn belül voltam, így nyugodt maradtam végig. Korábban volt 25 és 31 órás Balaton-köröm, most a kettő között értem be. Elégedett vagyok, az elmúlt év után elégtétel a sikeres teljesítés.

– Milyen célokat tűztél ki erre az évre?
– A májusi Ultrabalatonon és a Deseda Ultramaratonon biztosan ott leszek, valamint erősen gondolkodom az Ultra-Tisza tón. Ezeken kívül jó néhány félmaratonon és maratonon szeretnék részt venni, továbbá nagy célom a Spar Maraton-részvétel.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: csupasport.hu
Nyitókép: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva