2019.08.26. 04:21
Ki lehet a segítőtársad az online autókereskedelemben?
Hirdetés - Az online autó aukciós oldalak olyan piacokhoz is hozzáférést nyújt, amit másképpen lehetetlen lenne elérni. Körültekintően kell azonban eljárni, mert az előnyök mellett megvannak a maga veszélyei.

Az autókereskedelem egy új korszakát nyitotta meg az online kereskedelem megjelenése. Ma már nem csupán netes apróhirdetéseken keresztül, hanem kifejezetten az internetes járműkereskedelemre szakosodott árverési oldalakon és cégeken keresztül fut a gépjárművek értékesítése.

Az online autó aukciós oldalak arra is lehetőséget nyújtanak, hogy külföldi piacokon történjen az autó licit magánszemélyeknek vagy kereskedőknek, így igazi gyöngyszemekhez, a hazai piacon különlegességnek számító járművekhez is hozzájuthatunk. A legvonzóbb és legnagyobb kihívást egyértelműen az amerikai piac jelenti, de ezzel együtt a távolság, a helyi szabályozások és szokások, meg persze apró trükkök ismeretének hiánya komoly rizikót is tartogat. Érdemes utána olvasni néhány hasznos jótanácsnak olyan forrásból, aki a piacot közelről ismeri. Ennél is jobb tanács azonban olyan cégeken keresztül vásárolni, amik megbízhatóak és teljes körű szolgáltatást nyújtanak.

Az egyik ilyen, magyar nyelvű ügyfélszolgálattal is rendelkező cég például az ADESA aukciós oldala. Az ADESA sok szempontból az egyik legjobb választás lehet online gépjármű árveréshez. Fontos róla tudni, hogy több autóárverési oldal kínálata is elérhető a felületén keresztül, így hatalmas piacra nyit kaput. Jelen pillanatban közel 4000 autóra lehet licitálni. Az árverezettautókat nem csak márka és modell, vagy hajtás és üzemanyag alapján lehet szűrni, de több, mint negyven faktor beállításával egészen komoly finomhangolással is pontosan ki lehet választani, hogy mit keresünk.

A cég foglalkozik sérült és ép használt autók aukciójával is, de szolgáltatásai csak autókereskedők és forgalmazók számára érhetőek el. Mivel profi értékesítő portál, csak ellenőrzött és minőségi, leírással rendelkező járműveket listáz, ezért sokkal biztonságosabb az innen történő vásárlás, mintha a Craigslist vagy Ebay oldalait böngésznénk.

A site egy másik fontos tulajdonsága, hogy az aukcióra kínált járművek megvásárlásához dedikált kapcsolattartót biztosítanak, aki beszél magyarul és a teljes tranzakció lebonyolítása során elég egyetlen partnerrel tárgyalni, ami nagyban leegyszerűsíti a folyamatokat.

Az sem utolsó szempont, hogy az ADESA sok év tapasztalattal a háta mögött gördülékenyen és gyorsan, meglepetések nélkül tudja lebonyolítani a határokon átnyúló autóértékesítés néha cseppet sem egyszerű folyamatát. Vonzó egy minőségi használtautót megvásárolni külföldi piacon a hazainál jóval nyomottabb áron, de a jármű kiválasztásánál és fizetésénél épp csak elkezdődik a munka. Sok fejfájást okozhat a jármű Magyarországra eljuttatása, vámolása, de néha még a vételár fizetésének mikéntje is. Az ADESA ebben is segítséget tud nyújtani.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva