NE / haon.hu | 2021.08.08. 14:00
Ki vigyázzon a kedvenceidre, amíg a Balatonnál nyaralsz?
Míg te pihensz, addig a kutyusod is panziózhat, ha nem találtál kutyabarát szállást a Balatonnál.

Napjainkban egyre több háznál találkozhatunk négylábú kedvencekkel, akikre a gazdáik szinte családtagként tekintenek, ezért is nehéz kérdés sokak számára: jó megoldás lehet-e a kutya­panzió, ha nyaralni megyünk? Utánajártunk, milyen lehetőségekkel élhetnek az állatbarátok, illetve milyen kikötései lehetnek egy kutyapanziónak.

Mit tud a kutyapanzió

Zsadányi Boglárka, egy debreceni kutyapanzió vezetője elmondta, rövid és hosszú távú elhelyezést tudnak biztosítani a négylábúak számára.

Akadnak olyanok, akik csak egynapos felügyeletet kérnek, ám az sem ritka, hogy többhetes elfoglaltsága akad a gazdiknak – ezért is fontos mindenre felkészülni.

– Alapesetben a kutyák teljes ellátását (eledelét) a gazdik biztosítják, és meg kell jegyezni, hogy az egyéni igényeket minden esetben figyelembe vesszük, tehát nem kell azon aggódnia senkinek sem, hogy a kedvence olyan élelmet fog kapni, amihez egyébként nincs hozzászokva, nem lehet fogyasztania.

Fotó: Mihály Szilvia

– 24 órás felügyelet mellett vállaljuk a házi kedvencek ellátását, ebbe beletartozik az orvosi ápolás is. Napközben az ebek részt vehetnek különböző szocializációs foglalkozásokon, akár egyénileg vagy csoportosan – ez az igényeknek megfelelően. Továbbá ha az időjárás engedi, akkor elmaradhatatlan a szabadtéri lemozgatás (kutyás sportok gyakorlása), szélsőséges időjárás esetén fedett klímás csarnokban történik a mozgás, akadályok leküzdése, szabad játék egymással – sorolta a lehetőségeket.

Biztonságos, szórakoztató

Mint megtudtuk, az állatok elszállásolása kinti fedett kennelben, szigetelt kutyaházakban, valamint benti laminált parkettás szobákban történik.

– A négylábúaknak rendelkezniük kell kombinált veszettség elleni, illetve kennelköhögés elleni oltással.

– Fontos, hogy 4,5 hónapnál idősebbnek kell lennie az állatnak, viszont ha betöltötte a tizedik életévét, akkor már nem áll módunkban fogadni. Nem kell attól tartaniuk a kutyatulajdonosoknak, hogy a kedvencük depresszióba esik, ugyanis az a tapasztalat, hogy hamar feltalálják magukat a kis barátaik társaságában. A folyamatos foglalkozások elterelik a figyelmüket, kellemesen elfáradnak – ami az egészségükre is jótékonyan hat.

– Egyre többen úgy vélik, a panziók biztonságosabbak, illetve szórakoztatóbb időtöltés a kutyusok számára, mint a rokonoknál, ismerősöknél hagyni őket.

Fotó: Pixabay

A pandémia után lassan indult az idei szezon, de reméljük, hamarosan minden visszatér az eredeti kerékvágásba. Mindemellett az a tapasztalat, az extra szolgáltatásainkra is nagyobb az igény: kutyakozmetika, napközi, háznál etetés – fűzte hozzá.

Kattints ide, és tudd meg, hol vannak kutyabarát strandok a Balatonnál.

Nyitókép: Keszthelyi Kutyás Piknikkert, sajtófotó

Forrás: haon.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva