Molnár Sándor / veol.hu | 2021.10.10. 18:00
Kifogták a Balaton legnagyobb halát – meg is nyerték a versenyt
A 187 órás balatoni pontyfogó viadalon 121 csapat indult, és végül 92-nek sikerült megfognia a kvalifikációhoz szükséges öt darab, 10 kilogramm feletti pontyot.

Az ünnepélyes díjkiosztóval befejeződött a világ leghosszabb horgászversenye szombaton. Közel 500 horgász, 50 szervező, valamint a versenyzőknek helyet biztosító 27 Balaton-parti település polgármesterei közül is sokan, illetve a támogatók és érdeklődők jelenlétében hirdették ki a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny végeredményét.

Fotó: Molnár Sándor / Napló

A 187 órást pontyfogó viadalon 121 csapat indult, és végül 92-nek sikerült megfognia a kvalifikációhoz szükséges öt darab, 10 kilogramm feletti pontyot.

Az utolsó pillanatig izgalmas, kiélezett versenyen közel ezer méretes pontyot regisztráltak, melyek átlagsúlya 17,6 kilogramm lett.

Több mint 50 darab 20 kiló feletti, és két 30 kilogramm feletti hal is kikerült a Balatonból. A szervezők díjazták az első négy helyezettet a TOP 5 versenyében, valamint a szektorok első három helyezettjét, illetve a napi legnagyobb halat, és a verseny két legnagyobb halát kifogó csapatot is. Összesen több mint 30 díjat osztottak ki.

Fotó: Molnár Sándor / Napló

Végül a IX. NBBH-t a Nash Hungary Team nyerte meg. Ők voltak azok, akik partra hozták a verseny történetének legnagyobb pontyát is, a 31,825 kilogrammos óriást.

Kattints ide, és olvasd el, hogyan akadt horogra a nagy fogás.

Ez a hal a második legnagyobb ponty, amit valaha kifogtak a Balatonból. Második helyen a Black & Nice BRC Team végzett, harmadik a Sirius Team lett, a negyedik helyen pedig a CarpSoul Hungary csapata zárt, a nyolc napig tartó, élményekben és halakban gazdag pontyfogó versenyen.

Fotó: Molnár Sándor / Napló

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva