2019.12.13. 05:55
Kiknek segítenek az online autó aukciós oldalak?
Hirdetés - Használt autót nem csak autó kereskedésben lehet venni, sőt! Léteznek online autó aukciós oldalak, ahol kedvünkre böngészhetünk a kínálatból. De kiknek szól ez a szolgáltatás és hogyan használhatjuk?

Hogy működik az autó árverési oldal?

Ez a használt autó kereskedelem egyik legújabb formája, aminek legfontosabb pozitívuma, hogy olyan külföldi használtautó piacokhoz is hozzáférést biztosít, ami másképpen elérhetetlen volna. Az olyan autó árverési oldalakon, mint az Adesa aukciós oldala, többféle módon van lehetőségünk licitálni a gépjármű árverésre meghirdetett autókra attól függően, hogy az eladó hogyan kívánja értékesíteni járművét.

Az autó árverési oldalak másik kiváló tulajdonsága, hogy profi értékesítő portálként rendkívül részletes leírás található az árverezett autókról képpel ellátva, hogy ne érjen meglepetés senkit egy sikeres licit után megérkező jármű láttán. A leírások pontos információt tartalmaznak nem csak a technikai paraméterekről, hanem bármilyen korábbi káreseményről és annak körülményeiről, amiben az autó esetleg részes volt. Ezáltal jól informált, tárgyilagos képet kapunk a kiszemelt jármű pontos állapotáról és ennek megfelelően tudunk licitálni rá.

Az autó árverési oldalakon pontos leírást kapunk a jármű előéletéről és technikai paramétereiről is.

Ki vehet részt az autó liciteken?

Az autó licit nem magányszemélyeknek szól, hanem kereskedőknek és viszonteladóknak. A járműveket nagyobb lízingcégek, autóflotta tulajdonosok, kölcsönzők, vagy akár gyártó cégek értékesítik, így ezek a források az ellenőrzött külföldi autók óriási adatbázisát kínálják. Ennek megfelelően az értékesített járművek minősége és színvonala is meglehetősen magas.

Hogyan lesz ebből autó magánszemélyeknek?

Ugyan magánszemélyek közvetlenül nem tudnak licitálni ezeken az online autó aukciós oldalakon, de ki tudják választani a nekik leginkább megfelelő járművet. Az ADESA oldalán például közel ötven paraméter beállításával tudunk szűrni a naponta legalább 2000 jármű között, hogy megismerjük az elérhető kínálatot és árakat. A leírások átnézésével már jó képet kapunk arról, hogy egyes esetleges sérülések hogyan befolyásolják a licitárat.

Ha megvan néhány kiszemelt jármű, ami iránt érdeklődünk, készítsünk egy rövidlistás felsorolást és keressünk egy autókereskedőt, akivel egyeztetni tudunk, melyikre érdemes egyáltalán licitálni. A kereskedővel megállapodhatunk, hogy licitáljon számunkra az autó árverési oldalon.

Az autó aukciós oldalakon sokszor kifoghatunk flottából értékesített luxuskategóriás járműveket.

Amennyiben sikeres az árverésen való részvételünk, a kereskedő tudja intézni a papírokat és a szállítást, hogy a járművet sikeresen meg is kapjuk. Ez utóbbi művelet egyébként meglepően egyszerű, mert az autó árverési oldalak elkészítik a szükséges papírokat is.

Az esetleges reklamációk és kárigények érvényesítésénél szintén sokkal jobb helyzetből indulunk, ha egy profi autókereskedő végzi helyettünk a munkát, bár ilyenek viszonylag ritkán fordulnak elő, mivel ezek az autó aukciós oldalak csak profi eladókkal dolgoznak.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva