2018.10.15. 04:22
Kirándulóhelyek Gödöllő térségében
Hirdetés - A Közép-Magyarországi régió Pest megyei középpontjától északkeletre elterülő Gödöllői kistérség települései számos kirándulóhellyel kecsegtetnek a szabadidős elfoglaltságok iránt érdeklődő, kikapcsolódásra vágyó túrázók számára.

Az itt található települések a fővárosból vonattal és HÉV-vel egyaránt könnyedén megközelíthetők, illetve számos lehetőséget nyújtanak az aktív kikapcsolódás iránt érdeklődők számára. A vadászat, a lovaglás, a természetjárás, de a horgászat szempontjából egyaránt számtalan lehetőség fellelhető az itt található települések sorában. A vadászat terén kiváló trófealehetőségekkel kecsegtet az egykor királyi vadászterületnek minősülő Valkói erdő, illetve a Pilisi Parkerdő vadállománya. A lovaglás iránt érdeklődők számára adódik lehetőség a térség olyan településein fellelhető különböző lovasbázisain, mint Csömör, Gödöllő, Isaszeg, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel vagy Szada. A horgászat szerelmesei számára jó néhány parkosított és állandó ellenőrzés alatt álló, bőséges halállománnyal rendelkező horgásztó-rendszerek is fellelhetőek. A Pest megyén keresztülhaladó kétszázötven kilométer hosszú, Isaszeget, Pécelt és Gödöllőt is érintő piros túraútvonalon a Pest Megyei Természetbarát Szövetség rendszeresen szervez túrákat, amelyek kiváló elfoglaltságként szolgálhatnak a természetjárás iránt érdeklődők számára.

Csömör a budapesti agglomeráció, illetve Magyarország legnépesebb zsáktelepülése, a Gellért-heggyel megegyező magasságú szőlőhegyei lélegzetelállító körpanorámával kecsegtetnek, illetve egyedi földrajzi érdekessége a Csömöri ősláp, amely több ritka moha-, növény-, és madárfaj élőhelye egyaránt. Egyik legkimagaslóbb éves szinten megrendezésre kerülő eseménye a Hájastészta-és fánksütő verseny, amely kiváló program lehet az édesszájú turisták számára.

Pécel városában létesült az ország első újságja, illetve az első, magyar nyelvű szerzők műveit gyűjtő könyvtára. Irodalmi vonatkozásainak sorát gyarapítja, hogy Csáth Géza és Örkény István is megemlíti egy-egy művében a várost. A horgászat szerelmesei számára a Tőzegtavak remek fogáslehetőséget biztosítanak, a lovaglás iránt érdeklődők igényeinek kielégítésére a Kishársasi Lovardában van lehetőség.

A térség központjában, Gödöllőn található az ország legnagyobb barokk kastélya, amelyet Grassalkovich Antal, Mária Terézia kancelláriaminisztere építtetett. Napjainkban múzeum működik az épületben, amely a Grassalkovich-korszak barokk stílusában berendezett hálótermekkel, illetve Sisi királyné személyes tárgyaival várja látogatóit. Az itt található Babatvölgy lovardával és horgásztó rendszerrel ellátott területe a családosok, illetve a térség adottságaihoz illeszkedő időtöltések –mint a horgászat vagy a lovaglás- iránt érdeklődők számára egyaránt kiváló túracélpont lehet.

Gödöllő városa munkalehetőségek terén is kimagasló potenciállal rendelkezik a térség települései között, számos megüresedett pozíció várja a leendő helyi munkavállalókat. Azonban a Godolloallas.hu weblapja a környékbeliek számára is elérhető, mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára egyaránt. Részletekért ide kattintson. A leggyakoribbak a kereskedelem terén hirdetett pozíciók, de az egészségügy területén is akad lehetőség a pályázók számára.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva