2018.08.01. 10:05
Kiskutyákat mentettek rendőrök egy autóból
Felkutatták egy leparkolt gépkocsiban hagyott kiskutyák tulajdonosát a hétvégi hőségben a balatonkenesei strand környékén szolgáló rendőrök – mondta el Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens.

A Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumból Hegedüsné Békei Bernadett rendőr őrnagy, a Balatonkenese Rendőrőrs állományából Budai Tibor rendőr főtörzszászlós lovas és Geri Márk rendőr őrmester kutyás szolgálaton volt 2018. július 29-én, Balatonkenesén, a vízpart környékén.

Járőrözésüknél a strandhoz közeli parkolóban egy olyan leparkolt gépkocsit láttak meg, melynek csomagtartójában öt kis termetű kutyát hagyott a gazdája. Az autót a vezetője árnyékos helyre állította, az ablakait résnyire lehúzva hagyta, az állatok látszólag épségben voltak. Ennek ellenére a hőségre való tekintettel a rendőrök felkutatták a kisállatok tulajdonosát, a gépkocsihoz hívták, aki kiengedte az ebeket az autóból.

– A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a nyári hőségben soha ne hagyjon senki házi kedvencet az autóban, mert a bezárt, felhúzott vagy pár centiméterre leengedett ablakú gépkocsiban az állat életveszélybe kerülhet! – hangsúlyozta Aradi Virág.

Több kiskutyát hagytak a kánikulában, egy autóban a balatonkenesei strandnál Fotó: Rendőrség

Szöveg: Kovács Erika

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva