viharjelzés: Siófoknál 0
20°
29° 18°
É
4 km/h
Krausz Andrea | 2018.08.21. 17:00
Kiürült volna a Balaton? Hát nem!
Nem húzták le a rolót augusztus 20. után a Balatonnál. Folytatódik a kánikula, a strandokon vidáman zajlik az élet, és vannak, akik most kaptak szabadságot.

Augusztus 21-én már délelőtt rengetegen voltak a Siófok-Szabadifürdő előtti szabadstrandon. 28-29 fokot mutatott a hőmérő, a víz langymeleg, 27 fokos.

Persze a hosszú hétvégén szinte tenyérnyi helyet sem lehetett találni a parti részen, annyian voltak, de a nemzeti ünnephez közeli hétvége mindig is a legerősebbnek számít a főszezonban. Azon viszont még a boltosok is meglepődtek, hogy kedden is ekkora a kereslet, délben már nem is volt egy szem zsemle sem a polcokon a kis ABC-ben.

Ilyen volt a forgalom a Galerius élményfürdő előtti utcán.

Szombathelyről érkezett Siófokra Ildikó és családja. A főszezonban egy baleset miatt kellett otthon maradniuk, de mint mondja, kisgyerekekkel a Balaton mindig ideális.

Karácsony Attila 12 fős társasággal utazott a Balatonra az erdélyi Gálospetriből. A gyerekekkel kiélvezik a szabadságot. Korábban nem is tudtak volna jönni, mert a mezőgazdasági munkálatok és a munkahelyi kötöttségek miatt most van idejük vakációzni.

Az éttermek, büfék is elég zsúfoltak voltak. Augusztus 21-én ebédre az Egri borozó is megtelt, a szezonális vendéglátóhely tulajdonosai azonban már előre eltervezték, hogy szeptember másodika után bezárnak. Jó volt a szezon és meglepő a mostani forgalom, mondta a több mint három évtizede családi vállalkozásként működő büfé üzletvezetője, Nagyné Piller Éva.

A strandi büfésor üzletvezetői szerint a rossz idő miatt júniusban nehezen indult a szezon, de az augusztus bepótolta a kiesést. A gazdasági számítások viszont azt igazolják, hogy augusztus után már nem éri meg nyitva lenni, mondta Pretz Csaba, a Két Nyúl Grill Kert tulajdonosa.

Siófokon egyébként folyamatos programokkal várják a vendégeket, augusztus végén és az ősz elején is szinte minden napra jut valami kulturális vagy gasztro-esemény a városban, ahol egyre határozottabban foglalkoznak az egész éven át életképes balatoni turizmus lehetőségeivel.

Kép és szöveg: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva