likeBalaton.hu | 2020.11.06. 07:00
Kíváncsi vagy hogyan csatlakozik a Budapest-Balaton kerékpárút?
A 110 km hosszúságú Budapest-Balaton kerékpárút a fővárosból indul és Etyek, Székesfehérvár, valamint a Velencei tó érintésével lehet majd lejutni a Balatoni Birngakörre, mégpedig a 710-es főút és Balatonakarattya közötti szakasz kiépítésével.

Etyek és Tordas, valamint a 710-es főút és Balatonakarattya között jön létre új kerékpárút a Colas Út Zrt., valamint a Magyar Alagútépítő és Bányászati Kft. munkájával – tájékoztat oldalán a Magyar Építők.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt a Tenders Electronic Daily (TED), európai közbeszerzési értesítőn tette közzé a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal újabb szakaszaira vonatkozó közbeszerzés eredményét.

A zölddel jelzett vonalon halad majd a Budapest-Balaton kerékpárút
Ábra: FÖMTERV

 

Etyek és Tordas között 12,31 kilométeres szakasz jön létre nettó 793 millió forintért. A közbeszerzésből kiderül, hogy ebből 11,8 km lesz egybefüggő. A projektben 1159 méteren szélesítik a meglévő kerékpárutat, és cserélik a kopóréteget.

Megtörténik a Sajgó-patak hídjának átépítése is. Etyeken a Vajda János utca meglévő burkolatán kerékpáros nyomok felfestésével és táblázással jön létre bicikliút mintegy 500 méteren, ezt követően 2718 méteren egy földútból épül kerékpárút. Ugyancsak földútból alakítanak ki bicikliutat az Öreghegyi úton, majd az Öreghegyi présházak utcában
Mindezeken túl készül egy szakasz egy 2300 méter és egy 1492 méter hosszú burkolt mezőgazdasági útból is, annak felújításával, és forgalomtechnikai jelzések elhelyezésével. Gyúrón egy 2500 méteres földutat burkolnak le, eközben a Szent László-patak feletti hidat újraburkolják. Emellett Gyúrón egy meglévő úton kerékpáros nyomok felfestésével, táblák elhelyezésével lesz a kerékpáros útvonal kijelölve mintegy 1 kilométeren. Tordason a meglévő kerékpárút végéhez csatlakozva kerül kialakításara a kerékpáros útvonal.

A 710-es főút és Balatonakarattya közötti szakasz egybefüggően épül ki mintegy 1,29 km hosszan, csatlakozva a Balatoni Bringakör útvonalához. Az ide tervezett kerékpárút vonalvezetése párhuzamos a 7205-ös úttal, így a csapadékvizét ennek az útnak az elvezető árokrendszere fogja elvezetni.

Nyitókép: Illusztráció Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva