Szaniszló Hajnalka | 2019.06.29. 05:00
Vigyázat! Kizárják a szemetelőket az eplényi Spartanról!
A Spartan szabályzata szerint a szemetelésért kizárás jár! A pályán tartózkodó ellenőrök ezt (is) kiemelten figyelik, a rajtszám felírásával gondoskodnak arról, hogy a szabályt megszegő futót diszkvalifikálják.

Ezen a hétvégén zajlik a Sartan Race Hungary eplényi állomása a Kaland-hegyen. A Trifecta Hétvégét immáron negyedik alkalommal rendezik a balatoni településen.

Itt írtunk arról, hogy hogyan élik meg a gyerekek a Spartan Kids versenyét, vicces gyerekszáj-rovatért kattints!

Itt pedig mindent megtalálsz a kétnapos eseményről!

A szervezők nagyon szigorúan veszik a szabályok betartását és a környezetvédelmet is, éppen ezért kizárják a versenyből azt, akit szemetelésen kapnak.

Ahogy fogalmaznak – rendezvényünk nem zenei fesztivál, hanem a természetben zajló sportesemény. Az ilyen jellegű rendezvények engedélyeztetése nem egyszerű folyamat, és magunk is szívügyünknek érezzük a természet megóvását! Kiemelten kérünk mindenkit, óvjuk mind a pálya, mind a fesztivál területét. – fogalmaznak közleményükben.

Kiemelték, hogy a frissítő pontok területén sem szabad eldobálni a poharakat, s kérik, hogy az ott kihelyezett kukákba dobjátok őket. A fesztivál területén természetesen lesz lehetőség étel- és ital fogyasztásra. Itt is tartsátok be a rendet, az asztalokon se hagyjátok szét magatok után az üres poharakat – azok az utánatok étkezőket is zavarják, a rendezvény végén pedig az önkénteseknek kell összeszedniük a szemetet: ne csináljatok nekik plusz munkát, hiszen ők egész nap értetek dolgoznak! A fesztivál területén kihelyezett kukákba dobhatjátok azt, ami oda való, teli kuka esetén okos megoldás, ha kerestek egy esetleg távolabbi, de üres szemetest!

Markovics Mira a SpartanKids versenyén / Fotó: a család engedélyével

Továbbá viccesen hozzáteszik, hogy – mindenki felhatalmazást kap arra, hogy szemetelő társával azonnali hatállyal 30 db Burpeet csináltasson a fesztiválterületen – mondják.

Nem éri meg szemetelni, maradjunk ennyiben!

Emlékeztek még rá, hogy milyen hatással lehet ránk a klímváltozás? Kattintsatok és használjátok Eplényben is a szemeteskukákat.

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: a rendezvény hivatalos sajtófotója

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva