Mihály Szilvia | 2019.05.31. 08:00
Koccintsuk körbe a Balatont
Tóbafutó versennyel és a Balaton körbekoccintásával nyitják meg a főszezont a parti települések június elsején.

Több településen lesznek Balaton napi rendezvények június elsején. A szervező Balatoni Szövetség elnöke, Balassa Balázs mesélt a likeBalatonnak a várható programokról.
– Mit jelent a Balaton napja?
Azért találtuk ki ezt a rendezvényt a Balatoni Körrel, hogy megmutassuk, a Balaton előbb felmelegszik, mint az Adria, hogy már július előtt is érdemes nálunk strandolni. Az első terv az volt, hogy változó időpont alapján szervezzük meg ezt az egész Balatont érintő rendezvénysorozatot, akkor, amikor a víz eléri a 20 fokot.
Ez az önkormányzatok részéről azonban nehezen volt tervezhető, így pár éve a pünkösd előtti szombatra hirdetjük meg a Balaton napját.

Fotó: baltongyorok.hu

– Milyen programokkal várják idén a vendégeket?
– Sajnos az időjárás nem túl kegyes, így a vártnál kevesebb önkormányzat jelentkezett az idei eseményre. Ahol megszervezik, ott színes programokkal, sport, családi és gyerekműsorokkal készülnek. A tó vize 15-16 fokos lesz a hétvégére, de napos 22-25 fok körüli hőmérsékletre számítunk.

Kattintson ide az almádi és a fenyvesi programért! Idén ez az esemény egy időben lesz a Nemzeti Regattával, és egybeesik Keszthely Város Napjával is.

A résztvevő települések mindegyikén ünnepélyesen nyitják meg a főszezont: tóbafutó-versennyel, melyeknek pontban 14.00-kor mindenütt egyszerre lesz a startja. 14.30-kor a BalatonBorral körbekoccintják a Balatont, amivel kezdetét veszi a strandpiknik. Lesznek fröccskészítő versenyek, borfelismerő játékok is.

Fotó: Balatoni kör

Itt mindent megtudhatsz a BalatonBorról!

– Mi a legfontosabb üzenete ennek a napnak?
– A Balaton nem július közepén nyit, hanem már ilyenkor, sőt, igazából egész évben várja a vendégeket.

Kiemelt kép: Balatoni Kör

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva