2019.06.13. 08:00
Kocsiba be, és indulás a Balcsira! - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

14.00 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt Nemesvámos közelében. A helyszínen fokozott figyelemmel közlekedjenek, torlódás várható. A forgalom rendőri irányítás mellett halad.

13.03 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt Ajkán. A helyszíni szemle időtartama várható 1 óra, forgalomkorlátozás nincs érvényben.

12.57 Közlekedés (frissítés)

Június 13-14-én, csütörtökön és pénteken főként az M7-M0-M5 útvonalon katonai konvojmozgás várható, ami lassíthatja a forgalmat. A kedvező időjárás miatt a balatoni forgalom is erősebb lehet a szokásosnál, június 14-én, pénteken délután és másnap, szombat délelőtt az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, június 16-án vasárnap pedig az autópálya Budapest felé vezető oldalán kell a szokásosnál hosszabb menetidővel számolnia a közlekedőknek.

11.42 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt az M7-es autópályán Budaörsnél, a 11-es kilométerszemelvénynél a Budapest irányából vezető oldalon. A helyszíni szemle időtartama 1 óra, torlódás, útlezárás nincs.

11.27 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt Siófokon a Tóth Lajos utcában. A helyszínen torlódás várható és lassú az előrehaladás.

11.18 Közlekedés (frissítés)

Az M7-es autópályán a Balaton felé a Velencei-tónál a növényzetet kaszálják. A 48-as és az 50-es km-nél között a munkaterületnél csak egy sáv használható, ez okozza a torlódást.

10.45 Közlekedés (frissítés)

Baleset történt Hévízen a Jókai utcában. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 30 perc. Torlódás, útlezárás nincs.

10.10 Időjárás (frissítés)

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben az egész ország területére csütörtök éjfélig.

Ma a napi középhőmérséklet az ország nagy részén meghaladhatja a 25 fokot, délen és keleten a 27 fokot is.

10.05 Frissítés (közlekedés)

Baleset történt Balatonbogláron a Klapka utcában. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 1 óra. Torlódás és útlezárás nincs.

8.00 Várható időjárás csütörtökön a Balatonnál

Délelőtt a Balatonnál gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h), változó irányú, helyi hatások alakította légmozgás lesz jellemző. A délután folyamán a nyugati medence környezetében a délnyugati szelet időnként élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik. A Velencei-tónál a déli, délkeleti irányú szél a délelőtt folyamán megélénkül (25-35 km/h). Estére megszűnnek az élénk széllökések és délnyugatira fordul a szél. Délelőtt zavartalanul napos idő várható, délután fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Zápor, esetleges zivatar csak kis valószínűséggel fordulhat elő elsősorban a térség keleti felében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 33 fok körül alakul. Késő estére 25, 26 fokig hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 23 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.

Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.

 

Kisgyereket, kutyát, de még csak szénsavas üdítőt se hagyj ilyenkor a bezárt kocsiban!

 

Közlekedési hírek

A Magyar Közút Nonprifit Zrt. közleménye:

A napokban zajló felújítási munkálatok miatt elsősorban a gyorsforgalmi utakon várható torlódás, ezért a Magyar Közút minden közlekedőt arra figyelmeztet, hogy indulás előtt az időjárásnak megfelelően készüljön fel a hosszabb menetidőre.

Csütörtökön és pénteken főként az M7-M0-M5 útvonalon katonai konvoj mozgás várható, ami szintén lassíthatja a forgalmat.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a kedvező időjárás miatt a balatoni forgalom is erősebb lehet a szokásosnál, pénteken délután és szombat délelőtt az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, vasárnap pedig az autópálya Budapest felé vezető oldalán kell a szokásosnál hosszabb menetidővel számolnia a közlekedőknek. Keddtől vasárnapig zajlik az ország legnagyobb kerékpáros körversenye is, a Tour de Hongrie is, amely 11 megyét érint és további ideiglenes útlezárásokkal, korlátozásokkal jár.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy a várható torlódások miatt megfelelően felkészített gépjárművekkel és tele üzemanyagtartállyal induljanak útnak. Indulás előtt ellenőrizzék az akkumulátor állapotát is, töltsék fel telefonjukat vagy használjanak autós töltőt, illetve gondoskodjanak az elegendő mennyiségű innivalóról és ételről. A társaság a hőségriadó idején, ha szükséges, a gyorsforgalmi úthálózaton történő torlódások, pályazár idején ásványvíz osztását is biztosítja. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék – közölték.

– Araszolnak a járművek az M7-es autópályán Törökbálintnál és a 10-es főúton Solymártól befelé is.

– A törökbálinti bevásárlóközpont és az M7-es autópálya közötti szakaszon a 3-as km-nél lezárták a külső sávot az M5-ös felé vezető oldalon.

– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

– a 194-es Zalakomári pihenőhelynél péntektől ismét elérhető a töltőállomás mindkét oldalon.

Megváltozott a forgalmi rend az M70-es autóút egy hosszabb szakaszán. A bővítési munkák miatt a 3-as és a 17-es km között irányonként csak egy-egy szűkített sáv járható. A 11-es jelű csomópontban Letenye felé Muraszemenyénél nem lehet lehajtani, illetve felhajtani. Ez csak a következő, 18-as jelű csomópontban Tornyiszentmiklósnál, valamint korábban Letenyénél lehetséges. (70547-es jelű M70 Muraszemenye csp. jobb lehajtó, 70548-as jelű M70 Muraszemenye csp. jobb felhajtó)

A 71-es főúton
– Balatonrendes és Badacsonytomaj között a 71-es, a 75-ös és a 77-es km-nél optikai kábelt fektetnek, ezért napközben félpályás lezárásokra kell számítani. Jelzőőrök segítik a közlekedést.
– a 66-os km-nél útépítők dolgoznak, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni Révfülöpnél a Badacsonyi út és a Füredi út kereszteződésénél.

A 75-ös főúton, Bak és Zalatárnok között kátyúzás és burkolatjavítás miatt félpályás korlátozást vezettek be a 37-es km-nél.

A 76-os főúton
– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél aluljárót építenek. A forgalmat egy helyben kiépített terelőúton vezetik, ahol irányonként egy-egy sáv járható.
– Balatonszentgyörgy határában útépítők dolgoznak, ezért a 6-os km-nél irányonként váltakozva engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

A balatoni komp a kora nyári menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6.40-től 21.20-ig, Tihanyból 7 órától 21.40-ig szállítják át a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben legközelebb június 21-én lesz változás.)

Nyitókép: Shutterstock
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva