likebalaton | 2019.06.05. 07:40
Napsütés, zápor, viharos szél is lesz ma - időjárás, közlekedési hírek
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

12.08

Balaton nyugati medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
Velencei-tó: a másodfokú viharjelzés érvényes.

A mai szabadtéri programoknál célszerű felkészülni arra is, hogy hirtelen leszakad az ég, és viharos szél viszi az esernyőket is. Itt mutatjuk a mai programokat, hogy kedvedre válogathass.

8.00 Várható időjárás szerdán a Balatonnál

Délelőtt gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) változó irányú, helyi hatások alakította légmozgás lesz jellemző. Délután többnyire keleties szélirányra számíthatunk, mely zápor környezetében 40 km/h fölé erősödhet, zivatarral átmenetileg viharossá (60-80 km/h) is fokozódhat. Reggel, délelőtt helyenként, a déli óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki, melyeket intenzív csapadékhullás kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-27 fok között alakul. Késő este 18-20 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 19.5 fokos.

Balaton nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.
Velencei-tó: a jelzőrendszer alapon van.

Közlekedési hírek

– Az M7-es autópályán, a 194-es km-nél lévő zalakomári pihenőhelyen mindkét oldalon lezárták a töltőállomást, de a mosdók használata és a parkolás megoldott. A munka várhatóan még néhány napig tart, addig a 167-es km-nél a Keresztúri pihenőhelyen vagy Nagykanizsán tudnak tankolni.

– Az M7-es autópályán a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80-as sebességkorlátozás van érvényben.

Polgárdi településen, a 7-es főút Balatoni úti szakaszán, a Kossuth utcánál egy korábbi csőtörés miatt a fél útpályát továbbra is zárva tartják.

– A 76-os főúton Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél aluljárót építenek. A forgalmat egy helyben kiépített terelőúton vezetik, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

– A Csopak és Balatonarács közötti összekötő úton egy rövid szakaszt lezártak csatornázás miatt. Néhány napig a két település között a 71-es főúton kell közlekedni. (7221 – Lovas-Balatonfüred összekötő út).

Balatonszentgyörgyön néhány napra lezárták a Holládra vezető utat a 76-os főút alatti szakaszon hídelemek beemelése miatt. A 76-os főút – Battyánpuszta útvonalon lehet kerülni. (7501-es jelű Hollád-Balatonszentgyörgy összekötő út)

A balatoni komp a tavaszi menetrend szerint közlekedik. Szántódról 6.40-től 21.20-ig, Tihanyból 7 órától 21.40-ig szállítják át a járműveket, 40 percenként. (A menetrendben legközelebb június 21-én lesz változás.)

Nyitókép: shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva