Németh Krisztina/Bama.hu | 2020.05.07. 10:00
Körbetekerte a Balatont egy szobabiciklivel a pécsi adjunktus
Nem csak fut, hanem kerékpározik is Dr. Cselik Bence. A karanténban beindult pécsi adjunktus pár hete 42 kilométert tett meg anyósa kertjében, most viszont szobabiciklire pattant, hogy a Balatonon túrázzon. Persze, csak képletesen.

Felrobbantotta az internetet annak a pécsi srácnak a futása, amiről a maratonista nekünk mesélt először. Akkor Dr. Cselik Bence a kedves mama kertjét taposta le, hiszen 527 kört tett meg egy 80 méteres, előre kijelölt pályán. A táv 42 kilométer volt, azaz egy maraton. Bence úgy néz ki nem szenvedett sokáig az izomláztól. Újabb dobása volt a hétvégén. Igaz, ezúttal kerékpárral, ami nem halad, mégis kidörzsöli a hátsó fertályt.

– Nem akartam a sporttal megállni, ezért bringára pattantam, és 200 kilométer volt a cél. Ez a Balaton körüli távnak felel meg – mondta Bence, akinek anyósa kertjébe egy spinning bringát szállítottak a barátai, hogy azzal rója le a tókört. Képletesen. Aki már tekert ilyen bringán tudja, hogy a pedálok kicsit könnyebben pöröghetnek a talp alatt. De Bence ennek sem a könnyebbik felét fogta meg.

– Ahol emelkedő volt, ott tettem ellenállást a kerékre, így sokkal nehezebben is tudtam hajtani a bringát – árulta el Bence, aki bár egy helyben ült, mégis Balaton-térkép segítette az eligazodásban. – Így tudtam, hogy mikor járok olyan helyen, ahol van egy kis domb.

Anyósa kertjében futotta le a maratont a pécsi srác

Anyósa kertjében futott le 42 kilométert egy pécsi srác! Bence Cselik a körtefák és málnabokrok között egy 80 méteres "körpályát" jelölt ki, amit 527-szer futott körbe. 4 óra 43 perc alatt sikerült is neki a maraton! Brávó! Erre nehéz mit mondani! https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/anyosa-kertjeben-futott-42-km-t-a-pecsi-srac-2416152/

Közzétette: bama.hu – a baranya megyei hírportál – 2020. április 19., vasárnap

Bence korábban elárulta, hogy extrém monotónia tűrése sok hosszútávú versenyen átlendítette már, most azért az egy helyben tekerés kicsit neki is betett.

– Egy Balaton körbetekerésénél élvezetesebb versenyt nehezen tudok elképzelni, most viszont szerintem anyósom kertjében már nincs olyan részlet, amit ne ismernék – mondta nevetve Bence, aki eddig több mint 10 órát „karanténsportolt” a drága mama kertjében.

Bence volt már a Balaton körüli versenyen, azaz a sokak által szeretett Tour de Pelso-n. Az aszfalton kicsivel több mint 7 óra alatt, míg most 5 óra 26 perc alatt tudta le a 200 kilométeres távot. Bence most sem gondolt csak magára, sőt! Szeretné megmozgatni a magyarokat, és nem kevesebb mint egy Földkerülésre invitálja a kerekezőket.

A 40 nap alatt a Föld körül egy olyan országos kezdeményezés, amit a Pécsi Tudományegyetemmel indított május 2-tól. A nem akármilyen biciklitúrára 40 napig lehet itt jelentkezni.

Forrás: Bama/Németh Krisztina

Nyitókép: Bama.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva