2019.07.05. 04:16
Környezetbarát ragasztási eszközök
Hirdetés - Napjainkban a környezettudatos életmódra egyre inkább odafigyelünk, de sokszor a legapróbb dolgokra nem is gondolunk, pedig egy ragasztóstift is lehet öko és a felújításhoz használt maszkolószalag is környezetbarát.

Sokan gondolják, hogy ha egy ragasztó „zöld” termék, akkor már nem ugyanolyan jó a tapadási minősége. Mindenképpen kompromisszumot kell, hogy kössenek, vagy a minőség, vagy környezettudatosság mellett döntve. De ez nincs így, mert vannak olyan folyékony irodaszerek és felújítási kellékek, melyek a környezetünkön kívül az egészségünkre sem ártalmasak, hisz nem tartalmaznak oldószereket.

Zöld iroda, avagy környezetbarát termékek a munkahelyen és otthon

Az öko irodaszerek között megtalálhatóak a ragasztóstiftek, hibajavítók több fajtája, illetve a ragasztóbélyegzők is. Ezekben közös, hogy a ragasztó része oldószermentes, 60%-ban természetes anyagokat tartalmaz és nem csak a műanyag része, hanem a csomagolása is újrahasznosított. A környezetbarát termékek tökéletes társak a mindennapokban.

Csomagolni is környezettudatosan

A bio alapanyagú csomagoló ragasztószalagok oldószermentes, fehérítetlen, újrahasznosított papírból készülnek, könnyen lebomlanak, mégis tökéletesen illeszkednek a kézi adagolóhoz, könnyen téphetőek, de erősek, így akár vastag kartonok ragasztására is alkalmasak anélkül, hogy egészségünkre vagy környezetünkre károsak lennének.

Lakásfelújítás környezettudatos termékekkel

A prémium minőségű festőszalagok, padlóragasztók, ragasztócsíkok vagy kültéri szalagok, melyeket a lakásfelújításkor, vagy barkácsoláskor, javításkor használunk, szintén oldószermentesek, mégis tökéletes tapadást biztosítanak. Ezek használatával vigyázunk magunkra, és környezetünkre, viszont praktikusságának és erős tapadásának köszönhetően bármelyikkel tudunk könnyedén dolgozni. Ha könnyű dolgokat szeretnénk felszerelni, akkor a kimondottan erre kifejlesztett ragasztócsíkok használata tökéletes választás. Környezetbarát termékek a legtöbb felszínhez használhatóak, akár 2 kg súlyú tárgyat is képesek rögzíteni és könnyen eltávolíthatóak a falról, anélkül, hogy azt megrongálnák.

Figyeljünk az összetételre, és mindig válasszunk olyan termékeket mindennapi tevékenységeinkhez, akár egy boríték leragasztásához is, melyek vegyszermentesek, újrahasznosított vagy bio alapanyagból készültek. Sok ismert és kedvelt ragasztó tartalmaz benzint, metil-kloridot vagy acetont melyek, egészségkárosító hatásúak, így érdemes olyat választani, melyben ezek az oldószerek nem találhatóak. Így egészségünket, környezetünket sem veszélyeztetjük.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva