
A Balatonudvari és Vászoly közötti birtokán egy hektáron gazdálkodó egykori válogatott játékos, Hajdu Attila betakarította szőlőtermését, és háromféle szőlőjéből javában forr a must.
– Az ezerkétszáz tő olaszrizlingből a tavalyinál több termett, s bár az aszályos időjárás nem segített, háromezer palack bort idén is előállítok – mondta a Borsnak a korábbi nagyszerű kapus, aki 25 éve a Novák Dezső edző vezette Ferencvárossal a BL-csoportkörben bizonyított.

Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
– A szüretelésbe belefáradtunk, még a kislányom is segített, de a termést látva megérte a fáradság. Örömmel tapasztalom magamon, hogy egyre érettebb gazdálkodóvá válok.
A 2019-es borkínálatát még maga hirdette meg, majd szállította ki a vevőknek, de ősszel már más a módi. Egyrészt a Balaton északi partján több delikátüzletben lehet belőlük vásárolni, továbbá hamarosan beindul a webáruház, ahonnan az érdeklődők rendelhetnek is a borokból.
Attila a Balatonudvari-Fövenyes strandon maga is kínálja portékáját, illetve a balatonfüredi és vászolyi panziójának vendégei ajándékpalackból kortyolhatják a nedűt.
Forrás: Borsonline.hu