Keszey Ágnes | 2021.10.27. 16:00
Kőszedésért síelési lehetőség
Önkénteseket - gyerekeket és felnőtteket - várnak az eplényi síarénába a hétvégén, hogy megtisztítsák a pályát a nagy kövektől, törmelékektől.

A Síaréna Vibe Park a Bakony egy csodálatos erdejében fekszik, így természetes, hogy onnan időnként kövek kerülnek a pályára. Ezeket a sportkomplexum munkatársai folyamatosan eltávolítják a síelők, snowboardozók útvonaláról. Most, a szezon előtt önkéntes kőszedőket is várnak, hogy balesetmentessé varázsolják a sípályákat a sportolni vágyóknak. A “Nagy szezon előtti kőszedés” nevű eseménynek több éves hagyománya van, s évről évre nagy népszerűségnek örvend, sok résztvevőt vonz.
A kőszedésre előzetes regisztráció szükséges az info@siarena.hu címen, de még a helyszínen is van lehetőség jelentkezni.

Ez lesz a nap programja

Az önkénteseket október 30-án és 31-én 9 órára várják. A bejelentkezés után a résztvevők a munkához vödröt és kesztyűt is kapnak, majd fellibegőznek a hegyre, s megkezdődik a kőszedés. Az önkéntesek által összegyűjtött köveket a Síaréna munkatársai elszállítják. A közös program 13 óráig tart, majd ezt követően megkapja ajándékát minden résztvevő, aki a program teljes ideje alatt jelen volt és segített a sípályán.

A pálya hosszúsága több mint egy kilométer hosszú, s az elmúlt években mindegyik kőszedési eseményen meghaladta a száz kilót az összegyűjtött kövek együttes súlya.

Az önkéntes munkáért jutalom jár

Holdinger Ildikó szervezési vezető a likeBalatonnak elmondta, hogy a résztvevők négy órás síjegyet kapnak ajándékba, melyet a 2021-2022-es síszezonban használhatnak fel, és természetesen a program keretében ingyenes libegőzést biztosítanak a résztvevőknek a kőszedés ideje alatt.

Nyitókép: eplényi síaréna hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva