2019.09.16. 17:00
Közel félmillióan hajóztak a Bahart menetrendszerinti járatain
Sikeres nyarat zárt a Balaton Hajózási Zrt: július hatodikán kezdődött a 173. hajózási szezon főidény, amit egy héttel meghosszabbítottak, s így egészen szeptember elsejéig várták az utasokat a települések közötti legsűrűbb menetrendi hajózással, valamint a teljes séta- és programhajó kínálattal.

– A személyhajókon szállított utasok száma augusztus 31-ig meghaladta a 657 ezer személyt – derült ki a Bahart Zrt. friss tájékoztatójából. – A nyári hónapok közül különösen a június és az augusztus hozott erős forgalmat, mely hónapokban az egyébként tíz éves rekordforgalmat megdöntő 2018-as év utasszámait is sikerült felülmúlni. A személyhajózásban az év legforgalmasabb napját augusztus 15-én regisztrálta a társaság: akkor 14 ezer 518-an szálltak a zrt. hajóira. A települések között menetrendi járatokon összességében már több mint 489 ezer utas utazott az év első nyolc hónapjában.

Az 58 napos hajózási főidény szeptember elsejéig tartott, 21 személyszállító motoroson kívül négy komp biztosította a vízi utazást. Ősszel is több lehetőséget kínál a Bahart, egészen október 23-ig közlekednek a településeket összekötő menetrendi hajók, illetve a nagyobb kikötőkből a sétahajók. Egyedi járatokat indítanak a szigligeti Süllő fesztivál, valamint a tihanyi Garda fesztivál ideje alatt, s kiemelt hétvégének ígérkezik szeptember 14., amikor a balatonboglári programokhoz csatlakoznak. Később tematikus hajójáratokat is igénybe vehetnek az érdeklődők. A kompszolgáltatást év valamennyi napján biztosítják, november 3-ig 40 percenként közlekednek a járatok.

Forrás: sonline.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva